Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Strugurele de Aur, Alba Iulia

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 09.08.2023 22:43 De catre: administrator

Judet: ALBA

Localitate: JIDVEI

Data inceput: 15.09.2023

Data final: 17.09.2023

Vizualizari: 3172

Data adaugarii: -

Concurs de vinuri “Strugurele de Aur
15 Septembrie 2023
Ediția a - XII-a
Participă 39 de producători
 
Festivalul - Concurs “Strugurele de Aur”,  15 Septembrie 2023, Alba Iulia și Jidvei
Ediţia a XX-a.
 

Inițiat și susținut de Grupul Jidvei în urmă cu două decenii, Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” este un eveniment de prestigiu care s-a impus de-a lungul timpului prin rigurozitate și profesionalism, dar și prin amploarea organizării, devenind un punct de referință pentru evenimentele de profil din țară.

An de an, prin intermediul Festivalului, ne-am asumat o misiune nobilă, aceea de a descoperi noi şi autentice talente interpretative ale folclorului muzical și de a aduce în fața publicului spectator și telespectator un spectacol de înaltă ținută artistică.

De la o ediție la alta, Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” a crescut, iar noi, alături de partenerii și colaboratorii noștri, ne-am străduit mereu ca demersurile noastre să contribuire la păstrarea și promovarea cântecului, graiului și tradițiilor românești, având în vedere atât dimensiunea culturală, cât și perspectiva educativă.

Anul acesta urma să ne găsească împreună într-un cadru aniversar, întrucât Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” a ajuns la ediția cu numărul 20, o ediție la care am început să ne gândim și pentru care am făcut planuri încă de anul trecut. Dat fiind însă contextul actual generat de pandemia Covid-19, Grupul Jidvei s-a alăturat eforturilor autorităților și ale tuturor acelora care luptă pentru sănătatea și siguranța oamenilor și a decis reprogramarea ediției de anul acesta a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”. Ediția aniversară care ar fi marcat cei 20 de ani de existență ai Festivalului urmează să se desfășoare în septembrie 2021, conturând bucuria de a ne regăsi într-o adevărată sărbătoare a cântecului și portului tradițional românesc.

Grupul Jidvei a pus întotdeauna în centrul activității sale respectul pentru tradiție, educație, oameni și comunitate, iar toate acestea și-au găsit, de-a lungul timpului, expresia în Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur”. „Inițiativa acestui festival a apărut din dorința de a contribui la păstrarea și promovarea valorilor spirituale românești. Am convingerea că trebuie să îi susținem pe acei tineri talentați care iubesc tradițiile și cântecul popular și care aduc în fața publicului adevărate comori desprinse din sufletul satului românesc. Le mulțumim tuturor acelora care au fost alături de noi în fiecare an, contribuind la realizarea și desfășurarea a 19 ediții de neuitat: colaboratorilor noștri de suflet – Orchestra Jidvei România, artiștilor care au răspuns cu drag invitației noastre și au urcat  pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și pe scena din localitatea Jidvei, echipei emisiunii Tezaur Folcloric, echipei Centrului de Cultură Augustin Bena, autorităților locale și instituțiilor media. Traversăm o perioadă excepțională și acum, mai mult ca oricând, trebuie să punem pe primul loc oamenii și siguranța lor. Cred că valorile care ne unesc și lucrurile în care credem ne țin împreună și putem privi cu speranță spre zile mai bune.” a spus ing. Claudiu Necșulescu, președintele Grupului Jidvei.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni