Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Răchiei din Banat, Băile Herculane

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 14.10.2016 02:00 De catre: administrator

Judet: CARAS-SEVERIN

Localitate: BAILE HERCULANE

Data inceput: 15.10.2016

Data final: 15.10.2016

Vizualizari: 1629

Data adaugarii: -

Festivalul Răchiei şi al Bucatelor Tradiţionale din Banatul de Munte, Băile Herculane județul Caraş-Severin

Ediția a XVI-a, Parcul Central

”Festivalul Răchiei din Banat” a reunit de-a lungul timpului producători de răchie din zonele tradiționale ale Caraș-Severinului, dar și țăranii care își fac propria producție. La eveniment sunt invitați să participe agricultorii și producătorii să prezinte, pe lângă răchia din diferite fructe, bucate tradiționale cum ar fi mălaiul copt în spuză, brânza de oaie, de capră, caș afumat, slănină de porc, cârnați și alte delicii tradiționale pregătite în casele bănățenilor.
Consiliul Județean a încheiat un acord de parteneriat cu Consiliul Local Băile Herculane și Asociația Pro Turism Băile Herculane în vederea finanțării, promovării și realizării în comun a ”Festivalului Răchiei și a bucatelor tradiționale din Banatul de muunte, ediția a XVI-a” ce va avea loc în stațiunea de pe Valea Cernei în data de 15 octombrie 2016.
”Prin promovarea ”Festivalului Răchiei și a bucatelor tradiționale din Banatul de munte, ediția a XVI-a” dorim să punem în valoare o resursă de tradiție din Banat prin care se poate promova această zonă. acest produs poate deveni un brand pentru Caraș-Severin în condițiile în care în acest județ se produc peste 500 de sortimente de țuică din diverse fructe”, a sublinitat Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean și inițiatorul acestui proiect.

Organizatorii pregătesc celor veniţi la festival cât şi turiştilor aflaţi în staţiune, pe lângă concursul şi degustările de răchie, un amplu program folcloric cu muzică şi dansuri populare, cât şi un târg gastronomic de produse tradiţionale din zonă: producători de produse tradiţionale, cum ar fi mălaiul copt în spuză, brânza de oaie, de capră, caşul afumat, slănina de porc şi cârnaţii pregătiţi în casă, fasole bătută sau cartofi copţi în vatră.

Comentarii

Pentru a putea adauga comentarii va rugam sa va autentificati(partea dreapta-sus a paginii).