Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Răchiei din Banat, Băile Herculane

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 14.09.2022 22:03 De catre: administrator

Judet: CARAS-SEVERIN

Localitate: BAILE HERCULANE

Data inceput: 18.09.2022

Data final: 17.09.2022

Vizualizari: 2509

Data adaugarii: -

Festivalul Răchiei şi al Bucatelor Tradiţionale din Banatul de Munte, Băile Herculane județul Caraş-Severin

Ediția a XXI-a, Parcul Central


Consiliul Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu Primăria Băile Herculane și Asociația “Pro Turism” Băile Herculane, organizează, sâmbătă, 17 septembrie 2022, începând cu ora 10.00, în Parcul Central din Băile Herculane, Festivalul Răchiei și al Bucatelor Tradiționale din Banatul de munte, ediția a XXI-a. 

”Festivalul Răchiei din Banat” a reunit de-a lungul timpului producători de răchie din zonele tradiționale ale Caraș-Severinului, dar și țăranii care își fac propria producție. La eveniment sunt invitați să participe agricultorii și producătorii să prezinte, pe lângă răchia din diferite fructe, bucate tradiționale cum ar fi mălaiul copt în spuză, brânza de oaie, de capră, caș afumat, slănină de porc, cârnați și alte delicii tradiționale pregătite în casele bănățenilor.

Zona Banatului de Munte este recunoscută pentru răchia care se produce aici. Căzănarii spun că răchia lor nu trebuie comparată şi confundată cu pălinca din Ardeal. Aici se face o răchie mai moale, de 30-40 de grade alcool, plăcută la gust, care poate fi consumată fără să te ardă pe gât.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni