Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul papricaşului şi a vinului, Buziaş, Timiş

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 30.09.2017 16:04 De catre: administrator

Judet: TIMIS

Localitate: ORAS BUZIAS

Data inceput: 07.10.2017

Data final: 08.10.2017

Vizualizari: 658

Data adaugarii: 24.08.2014

“Festivalul papricaşului şi a vinului”, Buziaş, jud. Timiş

Ediţia a IX-a.

Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş, în colaborare cu Primăria Oraşului Buziaş, organizează Festivalul Papricaşului şi vinului.

Buziaşul găzduieşte în 7 şi 8 octombrie Festivalul papricaşului şi vinului, la intrarea în Parcul Central (dinspre Baia 1).

Vă invităm să ne fiţi alături într-o călătorie culinară, artistică şi culturală. Muzica, dansul şi demonstraţiile de artă sunt principalele caracteristici ale acestor zile.

Pe parcursul a două zile au loc gastro-show–uri, demonstraţii de artă şi cultură tradiţională, târg de artă şi cultură, spectacole ale unor formaţii muzicale şi ansambluri folclorice, iar punctul culminant al evenimentului îl constituie concursul gastronomic de degustare a papricaşului şi decernarea premiilor.

Nu poţi vorbi despre Banat dacă nu pomeneşti de papricaş. Toamna aduce o mare şi tradiţională sărbatoare în staţiunea Buziaş, când vreme de două zile, toţi gurmanzii dornici de petrecere sunt invitaţi să deguste o mulţime de bunătăţi. Festivalul Papricaşului este deja un brand pentru staţiunea Buziaş. Mai multe echipe din judeţ se întrec în a găti cel mai bun papricaş. Bucătari profesionişti şi amatori îşi arată valoarea şi talentul culinar încercând să pregătească cel mai bun papricaş pe care o pot face, sperând la locul întâi. Organizatorii pregătesc pentru această manifestare un amplu program artistic, pe scena festivalului fiind prezente cele mai sonore nume ale folclorului bănăţean. 

Programul festivalului:

Sambata, 7 octombrie, startul petrecerii se da la orele 14.00 cu o suita de spectacole ale ansamblurilor folclorice din Serbia si Romania, iar de la orele 21.00 va fi un concert DAGGU PROJECT.

Organizatori: Asociaţia pentru Dezvlotarea zonei Buziaş, Primăria Oraşului Buziaş

Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni