Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Național de Muzică Uşoară Radu Şerban, Caracal, Olt

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 02.09.2017 11:04 De catre: administrator

Judet: OLT

Localitate: MUNICIPIUL CARACAL

Data inceput: 01.09.2017

Data final: 03.09.2017

Vizualizari: 487

Data adaugarii: 30.08.2014

Festivalul Național de Muzică Uşoară „Radu Şerban”, Caracal, judeţul Olt

Ediţia a - 18 -  a.

Festivalul Naţional de Muzică uşoară „Radu Şerban” este dedicat memoriei compozitorului de muzică uşoară Radu Şerban, născut la Caracal. Se desfăşoară pe o perioadă de trei zile şi este structurat pe un concurs de interpretare şi pe seri de recitaluri de muzică uşoară susţinute de solişti consacraţi.

Festivalul este deschis participării tinerilor cu talent în domeniu interpretativ al muzicii uşoare cu vîrste cuprinse între 15 şi 25 de ani, reprezentanţi ai Şcolilor de Arte, Licee Vocaţionale, Centre şi Case de cultură, cluburi ale elevilor sau ai oricaror alte instituţii de învăţământ public sau privat din întreaga ţară.

Festivalul este o rampă de lansare pentru tinerele talente care doresc să se afirme în domeniul interpretativ al muzicii uşoare, şi, totodată, mijloceşte întîlnirea, la Caracal, a concurenţilor şi publicului cu personalităţi ale vieţii muzicale româneşti (compozitori, interpreţi, trupe).

În perioada 1- 3 septembrie 2017, va avea loc cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban”, care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani . Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Caracal, Consiliul Local şi Centrul Cultural Municipal.
„Pregătirile sunt în desfășurare. Colega mea Monica Dumitru care coordonează acest festival se ocupă de tot ce înseamnă detalii organizatorice legate de desfășurarea festivalului. Noutatea, dacă o putem numi așa, festivalului este faptul că se revine la forma inițială așa cum a luat ființă, încă din 1990, la acompaniamentul live al concurenților, ceea ce este un lucru foarte bun, atât pentru concurenți, cât și pentru spectatori. Va fi o orchestră condusă de compozitorul Viorel Gavrilă care va transpune toate piesele și va acompania toți concurenții participanți în cadrul festivalului.
Așa cum probabil se știe, concurenții au fost selectați în urma preselecției ce a avut loc la Uniunea Compozitorilor din București. In cadrul acestei preselecții au participat și colegii noștri din cadrul Centrului Cultural Municipal Caracal. De asemenea, se revine la obligativitatea concurenților de a cânta o piesă din repertoriul marelui compozitor caracalean Radu Șerban. Piesele au fost selectate de către Titus Andrei, președintele juriului și înaintate compozitorului Viorel Gavrilă. Locul de desfășurare a Festivalului de Muzică Ușoară „Radu Șerban” va fi Teatrul de vară în perioada 1-3 septembrie, iar dacă timpul nu va permite acest lucru, acesta se va muta în sala de spectacole a Teatrului Național din Caracal”, a declarat Florian Teodorescu, managerul Centrului Cultural Municipal Caracal.

PROGRAMUL FESTIVALULUI:
Vineri, 1 septembrie – Teatrul de vară – orele 11.00 – 20.00 – Repetiţia concurenţilor cu trupa de acompaniament.

Sâmbătă, 2 septembrie – Teatrul De Vară – ora 20.00 – Concurs de Interpretare

RECITALURI: Luminiţa Anghel şi Elena Ionescu

Duminică 3 septembrie – Teatrul de vară – ora 20.00 – Festivitatea de premiere

GALA LAUREAŢILOR

RECITALURI: Ana Mocanu, Romeo Zaharia si Nico

Organizatori: Consiliul Local şi Centrul Cultural Municipal Caracal

Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni