Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Național de Folclor Cântece Oltului, Călimănești

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 02.09.2017 10:53 De catre: administrator

Judet: VALCEA

Localitate: ORAS CALIMANESTI

Data inceput: 19.08.2017

Data final: 20.08.2017

Vizualizari: 2517

Data adaugarii: 07.08.2014

Festivalul Național de Folclor Cântece Oltului, Călimănești, județul Vâlcea

Ediția a 49 - a

Evenimentul este organizat de peste 40 de ani, în luna august de Sfânta Maria, de către primăria orașului Călimănești, fiind cea mai semnificativă manifestare de acest gen, considerat rampă de lansare a tinerilor interpreți ai cântecului popular românesc.

Aflat într-o zonă de interferențe culturale, Călimăneștiul reunește porturi populare oltenești, muntenești dar și ungurești, deoarece aici se întâlnește Oltenia, Muntenia și Țara Ardealului. Manifestarea promovează frumusețile intangibile ale Văii Oltului, plină de istorie și tradiție, Călimăneștiul fiind localitatea cu cele mai multe mănăstiri din țară.

Sâmbătă, 19 august 2017

• ora 16:00- Parada portului popular. Traseu: Primăria Orașului Călimănești – Parcul Central Călimănești. ora 16:30- Festivitatea de deschidere, urmată de o scurtă demonstrație artistică a tuturor ansamblurilor participante - în fața Hotelului Central Călimănești. ora 18:00- spectacol - concurs, participă ansambluri din cele 7 județe participante, riverane Oltului.

Duminică, 20 august 2016

• ora 9.30 - Colocviu pe tema ”De la hora satului la spectacolul folcloric: Pierderi versus beneficii pentru cultura populară”. Colocviul va avea loc în sala de conferințe a Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Călimănești; ora 12.00 - Spectacol stradal susținut de ansamblurile participante, în diverse locații din orașul Călimănești ; ora 15:30 - Festivitatea de premiere a laureaților ediției din acest an a festivalului;

- Spectacol de gală al ansamblurilor folclorice prezente în concurs și al ansamblului invitat din județul Dâmbovița, ”Codrulețul”;

• ora 18.30- Spectacol folcloric extraordinar ”Pe Plaiuri Vâlcene”, susținut de ansamblurile folclorice: ”Junii Mălăieni” din Malaia, ”La Obârșia Lotrului” din Voineasa, ”Datina” din Dăești, ”Ciuleandra” din Rm. Vâlcea și ”Doina Oltului” din Călimănești.

Festivitatea de premiere și spectacolele vor avea loc pe scena Teatrului de Vară al Casei de Cultură ”Florin Zamfirescu” din Parcul Central Călimănești.

Organizator Primăria Călimănești.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni