Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Narciselor, Ocland, Harghita

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 19.03.2024 16:55 De catre: administrator

Judet: HARGHITA

Localitate: OCLAND

Data inceput: 12.05.2024

Data final: 12.05.2024

Vizualizari: 1796

Data adaugarii: -

Festivalul Narciselor, Ocland, Harghita

 

Pe versanţii sudici ai Harghitei care se întind pe o mare distanţă pe fâneţele cu sol umed (localnicii le numesc laz) din apropierea oraşului în fiecare primăvară poienele de narcise (Narcissus stellaris) foarte bogate - câteodată depăşind chiar 180-200 fire pe metru pătrat se întind pe o suprafaţă de cca. 300 de hectare. Cea mai cunoscută dintre aceste poiene este cel de pe poiana Pokol-laz (fâneaţa Iadului) are peste 100 ha., cele de la Ocland şi Vîrghis, din apropiere fiind mai mici şi mai des devastate de turişti şi de localnici în lunile mai-iunie, pentru valorificarea plantelor.

În apropierea poienii Pokol-láz din anul 1976 în luna mai este organizată Festivalul Narciselor. Tineretul din valea Homorodului, îmbrăcat în port popular se îndreaptă, în mireasma parfumată ce se împrăştie în toată zona, spre poiană, pentru a participa la tradiţionalele întreceri cu tineretul din satele şi judeţele învecinate, Covasna şi Braşov.

Festivalul este un prilej excelent de trecere în revistă a bogăţiilor dansului, cântecului, portului şi obiceiurilor populare din zonă, o sărbătoare a tinereţii, a prieteniei, a frăţiei, zile de distracţie şi bună dispoziţie.

La festival participă în mod regulat, în afară de localnici formaţiile din Zetea, Mădăraşi, Lueta, Căpâlniţa, Tuşnad Băi, formaţia din Mátészalka (Ungaria), formaţiile din localităţile înfrăţite cu acestea, precum şi Ansamblul Popular Naţional Secuiesc Harghita din Miercurea-Ciuc.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni