Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Mierii, Câmpina

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 19.01.2020 14:15 De catre: administrator

Judet: PRAHOVA

Localitate: MUNICIPIUL CAMPINA

Data inceput: 14.02.2020

Data final: 16.02.2020

Vizualizari: 1585

Data adaugarii: 01.02.2014

Festivalul Mierii, Câmpina

Ediția a XV –a.

 

Are loc în perioada 14-16 februarie 2019, la Casa Tineretului din Câmpina, interior și exterior pe o suprafață de cca. 3000 mp.

Cel mai dulce festival din țară are loc la Câmpina, între 14 și 16 februarie chiar de Valentine ';s day. Si nimic nu-i intamplator !
Iti poti surprinde partenerul cu un weekend minunat la sarbatoarea noastra.

Apicultorii asociației apicole Valea Prahovei au început deja pregătirile pentru ediția din acest an a Târgului Mierii, care va avea loc la Casa Tineretului din Câmpina.

Târgul Mierii adună cei mai pricepuți apicultori din ţară, din Bulgaria, Republica Moldova, Macedonia si Serbia. La manifestarile din trecut a fost prezentă firma Thomas din Franța care a expus la Câmpina linia de extractie a mierii prezentată la expozitia mondială Apimondia Kiev, utilaje performante din Serbia, Italia, Polonia prezentate cu competența chiar de producători.

Invitam pe participanți să guste peste 20 de sortimente diferite din acest minunat produs al naturii. Miere de salcâm, polifloră, tei, până la sortimente rare ca mierea de sânziene, munte sau pomi fructiferi şi zeci de alte produse cu miere, de la mierea cu nuci sau cu scortişoară până la celebrul hidromel.

Târgul Mierii se bucura, pe durata a trei zile, de prezența a peste 12.000 de vizitatori. Apicultorii care participa la eveniment vând la Câmpina, într-un singur weekend, câteva tone de miere.

Târgul Mierii Câmpina, prin evenimentele găzduite, amploare și număr de vizitatori, este cea mai importantă manifestare de acest fel din țară.

Organizatori: Asociația Apicolă Valea Prahovei în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Câmpina.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni