Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Măceșelor, Sâncraiu

Postat de administrator

Ultima modificare: 13.09.2021 21:11 De catre: administrator

Judet: CLUJ

Localitate: SANCRAIU

Data inceput: 22.10.2021

Data final: 24.10.2021

Vizualizari: 2341

Data adaugarii: 19.10.2016

Festivalul Măceșelor, Comuna Sâncraiu , județul Cluj 

 

Măceşul este planta caracteristică a zonelor deluroase aflate la poalele Munţiilor Vlădeasa. Fructul acestei plante se poate folosi la prepararea ceaiului medicinal, sau a gemului de măceşe după căderea brumei.

La concurs participă mai multe echipe, fiind stabilite diferite criterii de întrecere.

Turiştii pot urmări fazele preparării gemului, iar la sfărşit pot degusta produsul finit şi asista la decernarea premiilor.

Programul festivalului va include pregătirea și decorarea cortului de către echipele participante, defilarea amsamblurilor de dansuri populare, concurs de preparat gem de măceșe, balul măceșelor la căminul cultural, precum și prezentarea colecției de obiecte tradiționale și al muzeului satului, vizitarea bisericii reformate fortificate, târgul meșteriilor populari, inițiere în echitație și plimbări cu căruța.

Măceşul este planta caracteristică a zonelor deluroase aflate la poalele Munţiilor Vlădeasa. Fructul acestei plante se poate folosi la prepararea ceaiului medicinal, sau a gemului de măceşe după căderea brumei. La concurs participă mai multe echipe, fiind stabilite diferite criterii de întrecere. Ca turişti puteţi urmării fazele preparării gemului, iar la sfărşit puteţi degusta produsul finit şi să asistaţi la decernarea premiilor.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni