Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Internațional ”Lucian Blaga”, Sebeș

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 26.03.2017 15:09 De catre: administrator

Judet: ALBA

Localitate: MUNICIPIUL SEBES

Data inceput: 05.05.2017

Data final: 07.05.2017

Vizualizari: 475

Data adaugarii: 06.05.2015

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBEŞ

Acest festival este cea mai amplă manifestare dedicată lui Lucian Blaga, născut la Lancrăm în anul 1895, personalitate marcantă a vieții spirituale românești, cel care ne-a oferit statutul de privilegiați ai unei creații unice în toate ramurile literaturii și culturii: publicistică, poezie, filozofie, dramaturgie și proză. Valoarea acestui festival a crescut și s-a dezvoltat an de an, prin participarea unor personalități din țară și străinătate: profesori universitari, academicieni, scriitori și critici literari, filozofi și alți participanți care și-au adus contribuția la festival, ducând peste hotare faima meleagurilor noastre. Exemplificăm numai cu două nume: Constantin Noica și Nicolae Steinhardt.

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBEŞ
EDIŢIA a XXXVII-a 
5-7 MAI 2017

În contextul Festivalului se organizează următorul concurs național (devenit tradițional):


1. CONCURSUL DE CREAŢIE LITERARĂ deschis tuturor creatorilor, membri sau nemembri ai uniunilor de creaţie, elevilor şi studenţilor din ţară. Poeziile (maxim 10) şi eseurile trimise la concurs, vor fi dactilografiate la două rânduri şi vor purta un motto, acelaşi cu cel de pe plicul ce conţine datele biografice ale autorului.


Lucrările concursurilor vor fi trimise pe adresa:
Centrul Cultural „Lucian Blaga”, cod poştal 515800, B-dul Lucian Blaga, nr. 45, Sebeş, jud. Alba până la data de 25 aprilie 2017, data poştei, însoţite de datele personale şi un număr de telefon.
Juriul concursului va fi format din scriitori, critici literari, reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare care vor acorda premii în bani, dar şi ai revistelor şi societăţilor literare, ale unor edituri, rezervându-şi dreptul de a acorda sau nu unele premii.

 

Menţionăm că lucrările premiate vor apărea în revista „Caietele Blaga” sau „Paşii Profetului” din anul următor, iar după jurizare, materialele vor rămâne în patrimoniul festivalului.

Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni