Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Internațional al Muzicii Mecanice, Iași

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 04.09.2016 17:14 De catre: administrator

Judet: IASI

Localitate: MUNICIPIUL IASI

Data inceput: 09.09.2016

Data final: 10.09.2016

Vizualizari: 805

Data adaugarii: 06.09.2014

Festivalul Internațional al Muzicii Mecanice

Ediția a X-a, 9 – 10 septembrie 2016

Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

FIMM a devenit deja cunoscut în rețeua internațională  a organizatorilor de astfel de festivaluri, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”  participând, ca invitat, la doua festivaluri similare din Germania (2008)  și Franța (2010).

Muzeul Stiinței și Tehnicii ”Stefan Procopiu”, coordonatorul proiectului, deține o colecție valoroasă de automate muzicale, unică în România, de la cutii muzicale, flașnete, orchestrioane, până la gramofoane. Proiectul 10FIMM, prin programul său, corespunde obiectivelor generale ale instituției prin activitățile propuse (expoziții, simpozion, spectacole de stradă ale flașnetarilor, concerte tematice, animație etc.).

Festivalul va oferi publicului un program atractiv care va cuprinde expoziții de automate muzicale și valori de patrimoniu tehnic, spectacole ale flașnetarilor, concerte, dans, animație, proiecții video, workshop pentru specialiști.

Festivalul se va bucura și la acestă ediție de o participare prestigioasă, devenită deja tradițională, din țări, precum: Germania, Franța, Cehia, Slovenia, Ungaria, Austria și Republica Moldova. Vor fi invitați specialiști în prezervarea acestor valori de patrimoniu cu scopul de a facilita mobilitatea culturală, circulația valorilor europene și a schimburilor interculturale. Un rol important în desfășurarea FIMM îl vor avea reprezentanții muzeelor din țară (deținători de colecții de automate muzicale), colecționarii și specialiști restauratori.

FIMM va avea ca parteneri Centrul Cultural German, Direcția pentru Cultură lași,  Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă” Iași, Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamț  precum și alte instituții de cultură și ONG-uri din Iași.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni