Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Internațional al Minorităților de la Cârlibaba

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 02.07.2023 21:23 De catre: administrator

Judet: SUCEAVA

Localitate: Carlibaba

Data inceput: 29.06.2023

Data final: 29.06.2023

Vizualizari: 1348

Data adaugarii: 06.06.2014

Festivalul Internațional al Minorităților de la Cârlibaba- Cârlibaba, județul Suceava

 

Ediția a X-a.

Datorită diversității etnice, primăria Cârlibaba organizează în fiecare an, la începutul verii, sărbătorirea acestei diversități, printr-un festival internațional al minorităților, în care sunt reprezentate etniile alături de care au trăit cetățenii comunei de peste 200 de ani. Este un eveniment unic în județul Suceava, o sărbătoare a portului popular, a cântecului şi dansului specific fiecărei etnii din spaţiul bucovinean și care-și pune amprenta nu numai pe aspectul cultural, ci și pe ceea ce sunt în esență locuitorii Cârlibabei: oameni toleranți, ospitalieri, și extrem de bogați sufletește.

 

Evenimentul vine în întâmpinarea dorinţei de afirmare a minorităţilor din judeţul Suceava care apar ca membri activi şi cu personalitate proprie în peisajul cultural bucovinean. Festivalul este o sărbătoare a portului naţional, a cântecului şi dansului specifice fiecărei etnii din spaţiul transfrontalier româno - ucrainean.

Dintre manifestările desfăşurate în timpul festivalului, menţionăm parada portului popular al minorităţilor din Bucovina şi spectacole susţinute de formaţiile artistice din zonă.

Organizatori: Primăria Cârlibaba, Centrul Cultural „Bucovina”, CCPCT Satu Mare


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni