Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul încondeierii ouălor, Ciocăneşti

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 09.04.2016 17:25 De catre: administrator

Judet: SUCEAVA

Localitate: CIOCANESTI

Data inceput: 24.04.2016

Data final: 24.04.2016

Vizualizari: 1846

Data adaugarii: -

Vă invităm pe 24 aprilie la cea de a XIII-a ediție a Festivalului Național al Ouălor Incondeiate de la Ciocanești (Suceava)

Ediția a XIII-a

Casa de Cultură „Florin Gheucă”

- Expoziţie naţională de ouă încondeiate;
- Demonstraţii de încondeiat ouă;
- Concurs „Tradiţie, valoare sacră”;
- Spectacol artistic.

Locuitorii din Ciocănești au o tradiție lungă în încondeierea ouălor, transmisă din generație in generație, pictînd modele populare aflate pe hainele de sărbatoare, acestea regăsindu-se și pe pe casele lor tradiţionale.

Manifestarea închinată sărbătorii Învierii Domnului nostru Iisus Hristos reunește meșteri populari, încondeietori de ouă și interpreți la trâmbiță, bucium, tulnic, corn, cobză și fluieraș, din toate zonele țării.

De meștesugul ouălor încondeiate se pot bucura atît turiștii care pot cumpăra aceste ouă, cât și îndrăgostiții și căutătorii de tradiții şi port popular autentic bucovinean.

O manifestare unică în țară, Festivalul Național al Ouălor Încondeiate este organizat anual de “Lăsatul Secului“, la începutul Postului Mare, din dorința de a pune în valoare o frumoasă tradiție a zonei – încondeierea ouălor și totodată pentru a face cunoscută lumii această comună muzeu - Ciocănești. Programul manifestărilor cuprinde pe lângă concursul de ouă încondeiate şi spectacole folclorice de muzică populară bucovineană, momente vesele, muzică de fanfară, expoziţii cu specific artizanal, parade ale portului popular etc. Cu acest prilej se întâlnesc și se întrec în arta încondeierii ouălor meșteri populari din ţară şi din străinătate, în cadrul concursului de încondeiat ouă, premiate fiind talentele care păstrează stilurile autentice, dar şi creaţia nouă în spiritul artei tradiţionale. Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești este o îmbinare armonioasă între concursul de încondeiat ouă, expozițiile gastronomice și folclor, și deschide seria de manifestări desfășurate în cadrul proiectului ”Paștele în Bucovina”.

Comentarii

Pentru a putea adauga comentarii va rugam sa va autentificati(partea dreapta-sus a paginii).