Romania Turistica | 100% Turism Romanesc



Promovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul folcloric Florile Oltului, Avrig

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 12.06.2023 20:27 De catre: administrator

Judet: SIBIU

Localitate: ORAS AVRIG

Data inceput: 14.07.2023

Data final: 16.07.2023

Vizualizari: 4614

Data adaugarii: -

Floriile Oltului - edtitia 50-a / 2023

Loc. de desfășurare Piaţa Gheorghe Lazăr

 

 Festivalul Folcloric Florile Oltului – editia 50-a,  va avea loc in“Piata Gheorghe Lazar Avrig, in perioada 14 iulie 2023  – 16 iulie 2023

In perioada 14 iulie 2023 ora 16,00 – 16 iulie 2023 ora 8,00, va fi restrictionată (blocată) circulatia pe următoarele străzi:

 strada Gheorghe Lazăr, de la intersecţia cu strada Bisericii pâna la intersectia cu strada Saşilor;

 strada Samuel Brukenthal, de la intersecţia cu strada Gheorghe Lazăr până la intersecţia cu strada Alexandru Vlahuţă.

Festivalul Folcloric „Florile Oltului” este un eveniment cu veche traditie in randul festivalurilor de marca destinate promovarii tezaurului spiritual al tarii noastre.

. Evenimentul cunoscut sub genericul   „Florile Oltului” -  festival de folclor, debutat în urmă cu mai bine de 4 decenii  la Avrig, a fost creeat  din dorința de a aduna intr-o sărbătoare cele mai valoroase moșteniri culturale din satele riverane Oltului. S-a constituit într-o frumoasă serbare câmpenească la care au participat formații folclorice și soliști din numeroase localități înșirate de-a lungul râului Olt, dar și invitați din alte zone.

Dupa o intrerupere de cativa ani in care evenimentul a experimentat o forma mixta iesind astfel din elita festivalurilor valoroase de folclor -anul acesta – cu o editie aniversara – Festivalul „Florile Oltului” revine in randul evenimentelor de gen care aduc pe scena valori ale mostenirii noastre si isi propune ca, in scurt timp, sa-si recastige locul in elita festivalurilor folclorice concurs din Romania.
Nu este un inceput ci este o revenire la valorile perene ale neamului nostru si va rugam sa fiti alaturi de noi in sustinerea unui eveniment ce-si doreste un standard calitativ ridicat.
Nici un eveniment de marca nu poate exista fara suportul unor oameni de valoare, fara sprijinul unor iubitori ai culturii adevarate. 

Acesta este motivul pentru care ne adresam dvs si speram ca veti accepta sa participati la edificiul unui festival ce trebuie sa „creasca” astfel incat sa devina o referinta importanta in calendarul evenimentelor culturale regionale sau, de ce nu, nationale.

Organizatori: „Asociatia Culturala Purtata Avrigului”,  Primăria Oraşului Avrig şi Consiliul Local Avrig prin Casa de Cultura a Orasului Avrig, Biblioteca Orasului Avrig, Centrul de Informare Turistica.

Ansamblul Folcloric Purtata Avrigului si invitatii sai: Alina Pinca ,Ciprian Silași ,Paul Ananie,Codruța Rodean, Mirel Chialda,Georgiana Păduraru,Ecaterina Duță, Silviu Nicolae Rațiu, Radu Dinescu,Ghița Cristian Stan, Alexandru Urs,Ana Maria Filimon, Ilie Sădean,Ionela Sterp, Andra Telebuș, Ancuța Costea.

Ansamblul Folcloric Purtata Avrigului-junior, Călușeii din Rășinari,

Ansamblul Folcloric Mugurii Drăgușului, Orchestra Rapsodia Munților,

Ansamblul Folcloric Cununa Chioarului (Maramureș),

Ansamblul Folcloric Fiii Moților Mihai Viteazu – Cluj,

Ansamblul Zăluța Bradu, Ansamblul Garofița Dârlos

Ansamblul Artistic de copii – Scoreiu, Porumbacu de Jos

Ansamblul de dansuri populare Tr. Rosu

- See more at: http://www.ronduldesibiu.ro/timp-liber/festivalul-florile-oltului-aduce-la-avrig-in-acest-weekend-nume-consecrate-ale-muzicii-populare/#sthash.DUJ94mTa.dpuf


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni