Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Dramaturgiei Românești

Postat de administrator

Ultima modificare: 31.07.2023 00:26 De catre: administrator

Judet: TIMIS

Localitate: MUNICIPIUL TIMISOARA

Data inceput: 13.11.2023

Data final: 13.11.2023

Vizualizari: 897

Data adaugarii: 20.09.2016

Festivalul Dramaturgiei Românești

 

Începând din anul 2019, Ziua Dramaturgiei Românești este sărbătorită pe data de 13 noiembrie, în amintirea premierei spectacolului O scrisoare pierdută, de I.L. Caragiale, din 13 noiembrie 1884, de la Teatrul Național din București.

Extinderea intervalului aniversar la patru zile, 11 – 14 noiembrie, sub titulatura Zilele Dramaturgiei Românești, demers cultural iniţiat şi concretizat de către Teatrul de Comedie, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, reprezintă o continuare lăudabilă a acestui proiect original, care își propune să ofere o imagine cuprinzătoare a ceea ce a reprezentat și reprezintă astăzi creația dramatică, dar și crearea unui context favorabil pentru încurajarea inițiativelor în domeniu.

Aflat, prin urmare, la prima sa ediţie, festivalul va aduce împreună specialiști și creatori din domeniu care vor facilita spectatorului contactul cu această parte mai puțin observabilă, care stă la baza oricărui spectacol de teatru.

Programul Zilelor Dramaturgiei Românești va reuni evenimente diverse, care se vor desfăşura în sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie şi la sediul MNLR, din strada Nicolae Creţulescu, dintre care amintim:

spectacole lectură (Mecanicul Bergson de Dumitru Solomon, Apostolul Pavel de Ion Druță),

lansări de carte, precum: Povestea unui scenariu. O scrisoare pierdută, de Titus Popovici și Mircea Cornișteanu,

conferințe și evocări ale unor figuri marcante din dramaturgia românească,

concursuri tematice de eseuri pentru liceeni sau reprezentații ale unor spectacole care au la bază texte din dramaturgia contemporană, aşa cum este Arta la domiciliu, ce are la bază un scenariu dramatic de Dragoș Huluba, după texte de Teodor Mazilu, Dumitru Solomon, Ion Băieșu și I. L. Caragiale.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni