Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul de Umor Tudor Mușatescu, Câmpulung Muscel

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 29.10.2016 21:44 De catre: administrator

Judet: ARGES

Localitate: MUNICIPIUL CAMPULUNG

Data inceput: 01.11.2016

Data final: 03.11.2016

Vizualizari: 3272

Data adaugarii: -

FESTIVALUL CONCURS DE SATIRĂ SOCIALĂ « TUDOR MUȘATESCU »

Festivalul de Umor Tudor Muşatescu, Câmpulung Muscel

Primaria Campulung împreuna cu Casa de Cutura „Tudor Musatescu” organizeaza, în perioada 1-3 noiembrie 2016, cea de-a VI-a editie a Festivalului-Concurs de Umor “Tudor Musatescu”. 
În acest an TEMA festivalului este: Haz de necaz si va avea doar Sectiune de creatie:

  • se va desfasura pe doua paliere de varsta : V-VIII / IX-XII
  • vor fi prezentate minim 3 aforisme legate de viata orasului nostru
  • data limita de depunere a lucrarilor – 28 octombrie 2016, ora 15.00 (orice depunere dupa aceasta data nu va intra în jurizare) la secretariatul Casei de Cultura “Tudor Musatescu” (aflat în incinta Casei de Cultura a Sindicatelor “C.D. Aricescu”).
  • forma de prezentare: fiecare participant va depune 2 plicuri albe, pe ambele fiind trecut acelasi pseudonim. Un plic va contine lucrarea în format tiparit (nu scris de mana!) si semnata cu pseudonim. Cel de-al 2lea plic va contine datele de identificare ale participantului: nume, prenume, clasa, scoala, prof. îndrumator, date de contact, iar pe plic va fi trecut acelasi pseudonim cu care a fost semnata lucrarea.
  • premierea se va face în seara zilei de 3 noiembrie 2016.

Jurizarea lucrarilor pentru categoria V-VIII se va face pe 1 noiembrie 2016, iar pentru categoaria IX-XII se va face pe 2 noiembrie 2016.
Premierea castigatorilor va avea loc în data de 3 noiembrie 2016, ora 18.00, dupa care va urma un spectacol avandu-i ca protagonisti pe Romica Țociu si Cornel Palade, spectacol ce va avea loc la Casa de Cultura a Sindicatelor “C.D. Aricescu”.

La începutul fiecărei luni de noiembrie ne aducem aminte de marele Tudor Muşatescu. “Nu vreau să mor până nu termin de trăit!” – spunea maestrul, și chiar dacă la 4 noiembrie 1970 a plecat să amuze stelele, el trăiește prin opera sa.

Născut la 7 martie 1903 în Câmpulung Muscel, Tudor Mușatescu rămâne în amintirea fiecărui cititor cu opera sa ce îşi propunea să amendeze mentalitatea provinciei şi a personajelor ei, dornice să pară altfel de cum sunt, cu dialoguri pline de vervă, cu acurateţe şi simţ al poantei, cu „epistole" a căror savoare rezidă în comicul de limbaj - confuzii naive, preţiozităţi , snobism intelectual, totul dintr-o urbe pecetluită într-o ridicolă suficienţă. Judecata scăpărătoare, umorul maliţios, expresia lapidară până la aforism caracterizează stilul „muşatismelor”…


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni