Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul de Muzică Barocă La Stravaganza Cluj

Postat de CNIPTCluj

Ultima modificare: 09.05.2017 22:19 De catre: administrator

Judet: CLUJ

Localitate: MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA

Data inceput: 09.05.2017

Data final: 15.05.2017

Vizualizari: 730

Data adaugarii: 09.05.2017

Festivalul de Muzică Barocă La Stravaganza Cluj

Ajuns la a V-a ediţie jubiliară, Festivalul de Muzică Barocă „La Stravaganza” readuce în atenţia melomanilor clujeni nestematele repertoriului baroc în interpretări bazate pe informaţii din tratate de epocă şi instrumente istorice. De la început, menirea festivalului a fost promovarea aşanumitei interpretări informate istoric (Historically Informed Performance Practice), un curent interpretativ deja consacrat în Occident, dar încă într-o fază incipientă în Europa de Est.

Concursul de Muzică Barocă „La Stravaganza” pentru ansambluri camerale a motivat tinerii de a se preocupa cu acest curent stilistic, şi iată că după 8 ani în care nivelul concurenţilor a cunoscut o creştere constantă, a sosit momentul de a înfiinţa o orchestră barocă la Cluj. Cu numele frumos Transilvania Galante, şi sub conducerea unuia dintre primii laureaţi ai concursului din 2009, Dóra Király (astăzi din Haga/ Olanda), această orchestră va debuta în 11 mai cu un program Telemann, dedicat aniversării a 250 de ani de la moartea marelui compozitor.

În acest festival vor fi prezentate publicului şi câteva instrumente specifice Barocului, care sunt rar întâlnite în viaţa muzicală clujeană: flautul travers baroc (13 mai), chalumeau (11 mai), viola da gamba (9 mai), viola d';;;amore şi o orgă portativă din 1752, frumos restaurată şi aflată în posesia Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei (ambele în 15 mai). O raritate în peisajul sonor clujean o constituie şi recitalul de clavecin din 12 mai, ce prezintă lucrări din Barocul timpuriu cu acordaj mezotonic, specific acelei epoci. Alături de interpreţi clujeni, împătimiţi ai Barocului, actuala ediţie are drept oaspeţi interpreţi de marcă din Haga, Viena, Budapesta, Istanbul şi Basel.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni