Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul de literatură Dorel Sibii, Săvârşin

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 11.09.2023 21:50 De catre: administrator

Judet: ARAD

Localitate: SAVARSIN

Data inceput: 09.09.2023

Data final: 10.09.2023

Vizualizari: 1064

Data adaugarii: 02.09.2015

Festivalul de literatură "Dorel Sibii", Săvârşin județul Arad

 

Scriitorul Dorel Sibii, unul dintre cei mai fermecători şi talentaţi scriitori arădeni, validat în poezie, proză şi teatru pentru copii, al cărui umor ingenios şi trăznit părea inepuizabil.

Faptul că poeți, prozatori și jurnaliști se adună în fiecare toamnă la Săvârșin, se datorează în principal scriitorului Ioan Vodicean, fiu al satului, și filialei județene a Uniunii Scriitorilor.

Festivalul este unul dintre puținele evenimente anuale cu caracter național care se desfășoară într-o localitate rurală.

Unul dintre cele mai importante evenimente literare din judeţul Arad are loc, în fiecare toamnă, la Săvârşin, sub patrimoniul scriitorului Dorel Sibii. Dorel Sibii a fost un cunoscut scriitor arădean autor a mai multor cărţi de poezie, proză şi teatru pentru copii. După dispariţia la numai 53 de ani, un grup de scriitori membri ai Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România şi colaboratori ai Revistei de Cultură „Arca” au hotărât să lanseze un festival care să-i poarte numele la Săvârşin. La acest eveniment, care a câştigat cu timpul un specific distinct, participă 30 – 40 de scriitori din partea de vest a ţării (judeţele Arad, Bihor, Hunedoara) în special cei afiliaţi la Filiala Arad a Uniunii Scriitorilor din România, dar şi invitaţi, cu personalitate literară recunoscută, din alte părţi ale ţării. De asemenea, participă şi public consumator de literatură din Săvârşin şi localităţile învecinate. 

De unsprezece ani, Fundaţia Culturală “Principesa Margareta” este un valoros şi generos partener al fondatorilor acestul eveniment cultural: Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad, Filiala Arad a U.S.R., Revista de cultură ARCA, Primăria Săvârşin. Cu acestă ocazie au loc dezbateri specific literaturii române de azi la care participă un public interesat din Săvârşin şi din împrejurimi. Vor avea loc lecturi publice, poezie şi proză în lectură tuturor scriitorilor invitaţi, sub genericul “Nicidată toamna nu fu mai frumoasă”, desfăşurate în sala festivă a Primăriei Săvârşin. În urma lecturii, vor avea loc intervenţii critice. Vor mai avea loc acordarea de premii ale festivalului dar şi premiul special “Principesa Margareta”. Festivalul de Literatură „Dorel Sibii” se află la a XXV – a ediţie, fiind unul dintre cele mai longevive din judeţul Arad.    


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni