Nou: În această vară lansăm o versiune modernă a portalului România Turistică!

Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun - Tudor Pamfile, Galaţi

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 13.01.2020 15:49 De catre: administrator

Judet: GALATI

Localitate: MUNICIPIUL GALATI

Data inceput: 21.12.2019

Data final: 22.12.2019

Vizualizari: 2756

Data adaugarii: -

Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou
“Tudor Pamfile”
Ediţia a XXIX-a 
 

Consiliul Județean Galați și Centrul Cultural “Dunărea de Jos” invită gălățenii și în acest an, la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou “Tudor Pamfile”, în zilele de 21-22 decembrie, eveniment de tradiţii româneşti nealterate de trecerea timpului.

Ajuns la a XXIX-a ediție, festivalul reunește ansambluri folclorice din țară și din județul Galați și își propune să păstreze vii în memoria gălățenilor obiceiurile dragi specifice sărbătorilor de iarnă, cu Pluguşor, cu măşti, urşi şi capre, cu snoave, urături și colinde de altădată.

Partenerul Consiliului Judeţean Galaţi şi al Centrului Cultural “Dunărea de Jos” în organizarea Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou “Tudor Pamfile” este ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Evenimentul va debuta pe 21 decembrie, la ora 17:00, cu un spectacol de tradiții și obiceiuri de iarnă, susținut de grupuri folclorice și ansambluri din țară, găzduit de Teatrul Dramatic “Fani Tradini”, cu intrarea liberă.

Dumnică, 22 decembrie, de la ora 12:00, festivalul va continua pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, unde va avea loc colindarea ierarhului locului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, a oficialităților, dar și a gălățenilor prezenți la Sfânta Liturghie.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni