Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Castanului, Tismana

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 07.09.2021 22:23 De catre: administrator

Judet: GORJ

Localitate: ORAS TISMANA

Data inceput: 10.10.2021

Data final: 10.10.2021

Vizualizari: 1116

Data adaugarii: 05.10.2014

FESTIVALUL CASTANULU

Ediția a- VIII-a

Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj organizează  o nouă  ediţie a Festivalului castanului.

În cadrul evenimentului  se va desfasura workshop-ul anual dedicat proiectului „Managementul Conservativ al Habitatelor  4070* si 9260 in ROSCI 0129 Nordul Gorjului de Vest, judetul Gorj ” proiect finantat de Comisia Europeana, in cadrul programului Life+ Natura si Biodiversitate și de Guvernul României prin intermediul Ministerului Mediului. Alaturi de APM Gorj, beneficiar coordonator al Proiectului LIFE+11NAT/RO/825, Primaria Tismana va sustine evenimentul prin colaborare in organizarea activitatilor specifice .

In vederea atingerii scopului proiectului, A.P.M. Gorj actioneaza in parteneriat cu institutii ce au  experienta in domeniu, si anume: INCDS “Marin Dracea” Brasov  si Administratia SCI-ului Nordul Gorjului de Vest prin Camera de Comert si Industrie Romano-Japoneza.

Obiectivele proiectului constau în:

  • Reabilitarea habitatului distrus 4070*- Tufarisuri cu Pinus mugo si Rhododendron myrtifolium;
  • Reabilitarea habitatului distrus 9260 – Castanea sativa;
  • Stabilirea masurilor de conservare pentru habitatele restaurate;
  • Reducerea impactului negativ al turismului asupra zonelor restaurate , inclusiv infrastructurile de mici dimensiuni de vizitatori pentru controlul eco-sistemului;
  • Cresterea constientizarii publicului privind conservarea naturii, ca parte a conceptului de dezvoltare durabila.

Evenimentul are drept scop prezentarea obiectivelor si rezultatelor proiectului, stadiul actual al activitatilor derulate, in special in ceea ce priveste reabilitarea habitatelor de castan si jneapan.  Workshop-ul este dedicat autoritatilor publice centrale, regionale si judetene de mediu, administratorilor/custozilor ariilor naturale protejate, administratorilor fondurilor cinegetice, specialistilor in silvicultura si biodiversitate, autoritatilor publice judetene si locale, operatori economici cu activitate pe amplasamente in interiorul ariei naturale protejate Nordul Gorjului de Vest.

Workshopul se va deschide official joi 12.10.2017  incepand cu orele 10.30 in centrul orasului Tismana, si va continua cu actiuni de prezentare a rezultatelor proiectului Life 11NAT/RO/825 in sala de Conferinta la Casuta din Padure – Runcu , a 2-a zi urmeaza vizita in teren in parcelele unde au  fost facute tratamente biologice cat si in cele unde s-au plantat puietii de castan.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni