Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Bistrița Medievală

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 21.06.2017 22:08 De catre: administrator

Judet: BISTRITA-NASAUD

Localitate: Bistrita

Data inceput: 23.06.2017

Data final: 25.06.2017

Vizualizari: 2048

Data adaugarii: -

Serbările Bistritei Medievale 2017

 

Serbările Bistriței Medievale este un festival care a trezit încă de la început interesul publicului larg pentru viața cetății Bistrița, prin desfășurarea diverselor activități:  concerte de muzică medivală, întreceri cavalerești, dansuri medievale și concurs de arcași, târg medival impresionant, concert in aer liber.

În perioada 23 – 25 iunie, Centrul Istoric al Bistritei va prinde din nou viață, invadat de domnițe și cavaleri, de meșteri și calfe, urmași ai vechilor bresle, dar și de menestreli.

Cavalerii din ordinele Străjerii Cetății Bistriței și Paladinii de Terra Medies se vor întrece într-un turnir de lupte full-contact, pentru a câștiga cununa cu lauri a celui mai viteaz dintre ei, dar și pentru a cuceri inimile domnițelor din cetate.
Odată cu ediția din acest an se reia concursul de măiestrie „Arcașul Ținutului Nosnerland”, care se va desfășura sâmbătă, 24 iunie în curtea interioară a Complexului Muzeal Județean Bistrița-Năsăud, unde se vor întrece unii dintre cei mai buni mânuitori ai arcului tradițional din Transilvania.

De buna dispoziție a copiilor se vor ocupa Teatrul de păpusi „Alexandru Misiuga” al Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița și actorii Teatrului „Anton Pann” din Câmpina. Sâmbătă şi duminică străzile cetăţii vor fi cutreierate de Trimbulinzii din Sibiu, cu poveştile lor fantasmagorice și atât de subtile, iar animaţia stradală va fi însufleţită de dansurile domniţelor de la Nosa şi reprezentaţiile cu foc ale trupei Sirius.

Organizator: Centrul Cultural Municipal Bistrița și Primăria Bistrița


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni