Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festival Național de Folclor pentru Copii „Lina Chiralina”, Brăila

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 15.08.2023 11:18 De catre: administrator

Judet: BRAILA

Localitate: MUNICIPIUL BRAILA

Data inceput: 02.08.2023

Data final: 08.08.2023

Vizualizari: 1708

Data adaugarii: 06.08.2015

Festival Național de Folclor pentru Copii „Lina Chiralina”,

Faleza Dunării, Piaţa Independenţei Brăila, județul Brăila.

 

Festivalul „LINĂ CHIRALINĂ” prin cea de a XXII-a ediţie încearcă să continue tradiţia începută din anii de infiinţare, 2002, păstrând o parte din repertoriu iniţial, dar care este îmbogăţit permanent, cu invitaţi din alte zone folclorice, păstrând nota de autentic.

"E lung pământul, ba e lat"
Avem vești bune din Palat...

Invitați din 8 țări - Cipru, Georgia, Grecia, Irak, Mexic, Romania, Slovacia, Turcia- onorează invitația de a participa la acest minunat festival brăilean "Lină Chiralină" dorind să vă cucerească inimile...
Vă așteptăm cu drag să-i vedeți și să-i răsplătiți cu aplauzele dumneavoastră

La toate ediţiile de până acum, au susținut programe artistice formaţii, solişti şi ansambluri folclorice cu rezultate de top în concursuri, festivaluri naționale și internaționale, bucurându-se de aprecierile publicului spectator, atât pentru interpretare, cât şi pentru frumuseţea şi autenticitatea costumelor populare purtate de participanţi, devenind la rându-i un mesager al culturii tradiţionale, un element important în integrarea valorii culturale românesti în plan național, european și universal.

În perioada 8-12 august, 2023, s-a desfășurat la Brăila, Festivalul - Concurs  Internațional de Folclor pentru Copii și  Tineret „Lină Chiralină”, ediția a XXII-a, organizat de Palatul Copiilor Brăila și Primăria Municipiului Brăila. 

Au participat formații, interpreți și ansambluri folclorice din Georgia, Turcia, Irak, Mexic, Grecia, Slovacia și România.

Trofeul festivalului a fost atribuit Ansamblului de cântece și dansuri populare „Mugurelul-Mărgineanca” al Clubului Copiilor Dorohoi. Conducerea muzicală, prof. Marcel Dupu. Coregrafia, maestru coregraf Valentin Rău.

Având în vedere prestația deosebită a ansamblului, juriul festivalului, prezidat de maestrul coregraf Marin Barbu, a mai acordat Premiul I pentru: duetul vocal Măriuca Aostăcioaei și Ioana Cuțic, duetul instrumental Rareș Ionescu și Cosmin Sandu, Andrei Botezatu-clarinet și Cosmin Sandu-trompeta.

Reamintim că Ansamblul „Mugurelul-Mărgineanca” este format din Orchestra „Mugurelul” de la Clubul Copiilor Dorohoi, coordonată de prof. Marcel Dupu și Ansamblul de jocuri populare „Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor „N. Iorga” Botoșani, coordonat de maestru coregraf Valentin Rău și instructor-coregraf Gabriela Rău.  

Organizatori: Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Local Municipal, Casa de Cultură a Municipiului Brăila, Palatul Copiilor şi Elevilor Brăila, Teatrul de Păpuşi Brăila


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni