Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festival folcloric Sadoveniana, La Hanul Ancuţei

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 17.10.2023 23:08 De catre: administrator

Judet: NEAMT

Localitate: TUPILATI

Data inceput: 05.11.2023

Data final: 05.11.2023

Vizualizari: 2662

Data adaugarii: -

Festival folcloric Sadoveniana, La Hanul Ancuţei

 

.....Sezatoarea literara, editia-a 49-a

La Hanul Ancutei, in cinstea marelui povestitor Mihail Sadoveanu se organizeaza anual sezatoarea literara "SADOVENIANA", in prezenta unui numeros public.

La realizarea sezatorii, contribuie de la cei mai mici locuitori ai comunei (copii de gradinita, care prezinta fragmente dramatizate din "Dumbrava minunata"), pana la cei ma in varsta, povestitori, fluierasi, dansatori, care recreeaza atmosfera descrisa de MIhail Sadoveanu in capodopera sa "Hanul Ancutei".

Dupa cum e obceiul la Hanul Ancutei, la ceas de seara, obicei de demult si consemnat de Sadoveanu, si acum ca si pe vremea marelui scriitor, dupa decernarea premiilor, cei prezenti se aseaza la o ulcica de vin si de vorba, depanand amintiri despre editiile precedente ale SADOVENIENEI dar, mai ales, pun la cale planuri pentru viitoarele editii.

SADOVENIANA este o manifestare culturala - artistica si turistica de interes national.

Intr-o toamna aurie, in vremuri de poveste, ospatand cu carne fripta si vin adus de Ancuta in cofaiel plin, am luat obiceiul sa ascultam intamplari care au fost….

“Am auzit multe povesti la Hanul Ancutei si socot că nu se mai găseşte alt han ca acesta cât ai umbla drumurile pământului…. Aşa ziduri de cetate, aşa zăbrele la ferestre, aşa pivniţă, aşa vin, nici aşa dulceaţă de hangiţă, cu asemenea ochi negri şi aşa voie bună în alt loc nu se poate "


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni