Romania Turistica | 100% Turism Romanesc



Promovăm unități de cazare și oferte de sezon

European Music Open, Oradea

Postat de administrator

Ultima modificare: 08.04.2016 12:17 De catre: administrator

Judet: BIHOR

Localitate: MUNICIPIUL ORADEA

Data inceput: 09.06.2016

Data final: 12.06.2016

Vizualizari: 544

Data adaugarii: 08.04.2016

European Music Open, Oradea

Primăria Municipiului Oradea, cu sprijinul domnului Alexandru Badea, a Asociației pentru promovarea turismului din Oradea, Teatrului de Stat „Regina Maria” ,Episcopiei Romano-Catolice de Oradea și a Muzeului Țării Crișurilor, pun bazele unui festival cultural de talie europeană - European Music Open. Festivalul se va desfășura în 4 locații reprezentative din Oradea (Teatrul Regina Maria, Cetatea Oradea, Sinagoga Neologa Zion și Palatul Baroc), timp de 4 zile, în perioada 9-12 Iunie 2016.

Prima ediție oferă publicului ocazia unei întâlniri unice cu nume sonore din lumea artelor, literelor, managementului și a muzicii:

Ioan Holender - unul dintre cei mai importanți manageri culturali pe plan mondial – director al Operei de stat din Viena 1992-2010, fiind cel mai longeviv director al acestei prestigioase instituții în întreaga sa istorie.

Emil Hurezeanu - Ambasadorul României în Germania,

Francois-Henri Houbart – organist principal al Catedralei „La Madeleine” din Paris, „Officier de L`ordre des Arts et des Lettres”, Medaille de Vermeil de la Ville de Paris

Prof. Univ. Dr. Dan Dediu – Rectorul Universității de Muzică din București 2008 - 2016, a cărui creație componistică este recunoscută pe plan european,

KS Kurt Rydl – cel mai de seamă reprezentant al lumii operei din Austria, decorat în anul 2001 cu ordinul „Crucea de Onoare pentru științe și Arte a Austriei”

Cristian Mandeal – despre care presa occidentală consideră că este dirijorul român datorită căruia Filarmonica George Enescu, al cărei director a devenit în anul 1991, și-a recuperat locul între ansamblurile europene de vârf.

Elisabeth Vidal – în anul 2000 primește titlul de cea mai bună soprană de coloratura din Italia. Cântă pe cele mai mari scene ale lumii printre care; Covent Garden Londra, Lincoln Center – New York, La Fenice Veneția, Operele de stat din Hamburg, Munchen, Viena, Tokyo, Buenos Aires etc. Salutată de critica internațională pentru înregistrarea integrală a operei Flautul Fermecat cu orchestra filarmonică din Londra, având de asemenea o bogată activitate în televiziune.

„European Music Open” își propune să devină anual un loc de întâlnire a marilor personalități europene în capitala Crișanei, un nou „Meridian 0” în domeniul culturii.

Sub cupola unor evenimente culturale de cea mai înaltă ținută, proiectul promovează prin dialogul ideilor un spirit creativ și performant, capabil să contribuie la dezvoltarea și susținerea valorilor, indiferent de sfera în care acestea se manifestă.

 

Programul evenimentului se va întinde pe durata a 4 zile și va cuprinde următoarele:

09 Iunie 2016

17.00 Concert, Sinagoga Neologă Zion

Cantor Shmuel Barzilai

 

19:00 Vernisaj expoziție de fotografie, Muzeul Țării Crișurilor

Fotograf Iosif Király

 

10 Iunie 2016

16.00 Lansare de carte „Festivalul George Enescu în era Holender”, Cetatea Oradea:

Prezintă Adriana Babeți

 

19.30 Concert „Carmina Burana – Carl Orff”, Teatrul Regina Maria

Orchestra și Corul Filarmonicii „Banatul”

Soliști: Theodora Varga, Marian Pop, Alessandro Luciano

Dirjor – Cristian Mandeal

 

11 Iunie 2016

13.00 Concert de orgă, Basilica Romano – Catolică

François-Henri Houbart, organist principal „La Madeleine” – Paris

19.30 Colocviu, Teatrul Regina Maria

Invitați de onoare: Ioan Holender în dialog cu Emil Hurezeanu

Amfitrion: Prof. Univ. Dr. Dan Dediu

 

12 Iunie 2016

19.30 Concertul de închidere, Gala de Operă, Teatrul Regina Maria

Corul și Orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timișoara

Soliști : K.S. Kurt Rydl, Sorina Munteanu, Liviu Holender, Alessandro Luciano, Ovidiu Ciucuriță Dirijor: Cristian Mandeal

O delegație formată din 15 prestigioși oameni de afaceri, avocați și medici francezi, condusă de domnul Pierre Bachelet, și-a anunțat deja prezența la Oradea în perioada 9 – 12 iunie 2016. Acești adevărați susținători ai ideii de europenitate au făcut posibilă prezența în cadrul evenimentului cultural de la Oradea a organistului Francois-Henri Houbart.

Ținând cont de prestigiul numelor care au răspuns invitației de a onora cu prezența domniilor lor prima ediție a festivalului “European Music Open” de la Oradea, considerăm acest eveniment foarte important pentru dezvoltarea orașului nostru și așezarea lui pe orbita centrelor culturale europene.

Comentarii

Pentru a putea adauga comentarii va rugam sa va autentificati(partea dreapta-sus a paginii).