Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Domeniul skiabil Marisel vine puternic pe turnata

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 11.12.2012 23:12

Judet: CLUJ

Localitate: Marisel

Vizualizari: 2600

Ultima modificare: 26.01.2014 01:43 De catre: administrator

Sfarsitul de an 2014 , va aduce cu siguranta in atentia iubitorilor sporturilor de iarna, comuna clujeana Marisel. Conform proiectului inclus in programul Schi in Carpati, este prevazut sa apara in zona Apusenilor un nou domeniu schiabil care va deveni o alternativa pentru cei care aleg zona Baisoara.Domeniul schiabil de la Marisel va fi operat de aceeasi firma care detine, deja cunoscuta partie de pe Dealul Feleacului.

Potrivit unui proiect de amenajare a zonei de agrement destinat sporturilor de iarna aferente zonei Marisel-Copcea, se vor amenaja urmatoarele:

  •  Doua sisteme de transport pe cablu tip teleschi
  •  Instalatie transport pe cablu tip telescaun
  •  Se vor amenaja 3 partii de schi:  partie usoara (albastra 1700 m), medie ( rosie 1500 m) si grea  (neagra 1350 m)
  • Instalare sistem de produs zapada artificiala care va deservi partia usoara si medie
  • Amenajare 2 parcari  cu un total de 500 locuri si fluidizare cai de acces.

Amplasamentul este situat in una din cele mai frumoase asezari de munte. Turistul beneficiaza de o perceptie vizuala deosebita ajungand din defileul ingust al Somesului Cald de la Centrala Electrica, pe Valea Lesului, pe platoul Marisel situat la 1100 m altitudine.

Accesul auto in prezent se face pe DJ107 ce strabate localitatea si este unul din accesele in Parcul Natural Apuseni.

Limitandu-ne strict la locatia Bazei de agrement de la punctul de sosire al instalatiilor de transport si de plecare a pistelor de schi turistului i se deschide o priveliste deosebita: la o distanta de circa 1,5 km si la o diferenta de nivel de 200 m se intinde in intreaga lui splendoare Acumularea Fantanele iar peste acesta Statiunea turistica Belis-Fantanele si comuna stramutata Belis – printre primele localitati din tara construita pe principii urbanistice.”

La cota 1240, pe zona unde se vor amplasa parcarile, terenul este fara vegetatie, in proportie de 90% fiind pasune. Aceasta zona este traversata de doua linii de medie tensiune de 20KV.

Zona partiei vechi (Fantanele-Belis), care va deveni, conform proiectului, partie cu dificultate ridicata, este lipsita de vegetatie in proportie de 90% conform vederii de ansamblu.

Traseul pe care a fost montat vechiul teleschi este lipsit  de vegetatie ( zona centrala a imaginii de ansamblu ), pe acest traseu urmand sa se monteze un telescaun.

Zona in care se va realiza partie cu grad de dificultate usoara ( partia 1 ) si zona in care se va realiza varianta pentru partia cu grad de dificultate medie care deviaza din partia veche este acoperita cu vegetatie forestiera matura din specia molidului.

La cota 915 terenul este lipsit de vegetatie forestiera in proportie de 80%, acesta este un teren aproape orizontal, acest spatiu fiind destinat pentru realizarea parcarilor si constructiilor auxiliare instalatiilor de transport pe cablu si instalatiilor de produs zapada artificiala. Accesul la cota 915 se realizeaza pe un drum care se racordeaza la capatul barajului lacului de acumulare Fantanele, de DJ 108.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni