Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Domeniul schiabil din Poiana Brasov aproape gata

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 15.10.2011 11:10

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1750

Lucrările de amenajare a domeniului schiabil din Poiana Brașov, sunt aproape gata. Recent s-a încheiat etapa de montare a stalpilor de susținere a celor 2 instalații de transport pe cablu, acțiune care s-a derulat cu ajutorul unei firme specializate din Slovacia care a utilizat elicopetere special echipate.  Acum se lucrează intens la finalizarea lucrărilor de amenajare a lacului de acumulare și a camerelor de pompare necesare pentru sistemul de înzăpezire. Constructorul lucrării a declarat recent că dacă vremea se menține și nu va ninge abundent, speră ca în jurul datei de 15 decembrie să predea lucrarea. E drept nu întreg proiectul domeniului schiabil va fi gata, dar se speră că măcar suprafața schiabilă să fie dată în exploatare în acest sezon de schi.

Astfel, în preajma sărbătorilor de Crăciun, va avea loc inaugurarea domeniului schiabil.

Pe lângă instalațiile de transport existente, vor exista 2 telescaune noi, unul cu 4 locuri si altul cu 6 locuri. Un telescaun va deservi Pârtia Ruia, iar celălalt va deservi Pârtia Lupului.

Există tratative între Primăria Municipiului Brașov și operatorul privat AnaTeleferic care administrează transportul pe cablu deja existent, ca accesul pe pârtiile din Poiană să se facă pe baza unui card unic, valabil atât pentru instalațiile operatorului privat cât și  pentru cele noi ale municipalității brașovene.

În privința Pârtiei Lupului, aceasta a fost extinsă de la lungimea de 2800 m la circa 3200 m, menținându-și gradul de dificultate ridicat, datorită terenului extrem de accidental.

15.10.2011, ora 12:00


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni