Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Cultură și tradiții pe Valea Târnavelor, Feisa

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 16.08.2017 12:23 De catre: administrator

Judet: ALBA

Localitate: JIDVEI

Data inceput: 13.08.2017

Vizualizari: 2269

Data adaugarii: 07.08.2014

Cultură și tradiții pe Valea Târnavelor, Feisa

Această sărbătoare reprezintă o invitație de-a ne apropia cu speranță și demnitate de civilizatia tradițională, materială și spirituală ce se regăsește în mod special aici, pe Valea Tarnavei Mici, la Jidvei.

Spectacole de muzică populară, parada portului popular, expoziție de arta culinară și numeroși meșteri populari vă așteaptă la această frumoasă serbare populară.

Este un eveniment care uneşte ansambluri folclorice şi meşteşugari din diferite zone ale județului în comuna Jidvei, unde îşi etalează frumoasele costume populare, cântecele şi dansurile specifice zonei în care trăiesc.

Organizarea acestei sărbători își propune să-i aducă pe toți fiii satului plecați atât în țară cât și în străinătate acasă, într-o zi de vară și de sărbătoare, împreună cu familiile și prietenii lor. Este o invitatie si pentru turistii aflați în zonă de a cunoaste o parte a istoriei de peste 700 de ani (de la atestarea documentară) a Jidveiului si pe care locuitorii comunei doresc să o păstreze, promovând viața culturală, obiceiurile și tradițiile zonei.

Manifestarea este realizată de către ANT impreună cu Asociaţia Cele Mai Frumoase Sate din Romania (AFSR).


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni