Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Criza a pus amprenta pe Sarbatorile de iarna

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 05.01.2011 22:01

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1440

 Conform unei analize facuta de FPTR, criza i-a facut pe multi, romani sa petreaca sărbătorile  de iarna la vestita Cabana Plapumioara.
Români au incercat sa uite de criza economică si au demonstrat ca stiu sa se distreze si sa profite de timpul liber si mai ales de reduceri, iar de Revelion, multi au preferat sa petreaca intr-un club, un hotel sau o pensiune din tara sau din strainatate.
  Cele mai solicitate statiuni din tara noastra au fost ca de obicei cele de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a ajuns la 98%. Oferta de locuri de cazare este în continuare mult depăşită de cerere, iar scaderea tarifelor cu o medie de 15% fata de anul trecut a facut ca hotelurile şi pensiunile sa fie pline de Anul Nou in aceasta zona. De asemenea Valea Prahovei este ticsita de constructii particulare ceea ce face ca statiunile sa fie sufocate in aceasta perioada de turisti si vizitatori. Si in celelalte statiuni montane cererea a fost mare ajungandu-se la un grad de ocupare de 85 % din capacitatea de cazare. Un alt segment solicitat a fost cel al marilor orase, unde au petrecut trecerea in noul an in hoteluri, restaurante si restaurante aproximativ 20.000 turisti. In turismul rural au sarbatorit Anul Nou aproximativ 22.000 turisti. Pe langa acesti turisti inregistrati oficial au mai sarbatorit cel putin tot atatia in pensiunile neomololgate.
   Exista o categorie de turisti care prefera sa-si petreaca Revelionul in Delta Dunarii insa numarul acestora este in continua scadere,desi tarifele au fost foarte convenabile.
   Desi litoralul romanesc dispune de aproape 5.000 de locuri de cazare incalzite, aceasta destinatie nu a reusit sa atraga decat 700 de turisti, in scadere cu 12.5% fata de anul trecut.
La aceste cifre se adauga aproximativ 14.000 de turisti care au petrecut sarbatorile in diferite statiuni balneoclimatice, ceea ce inseamna o scadere cu 12.5% fata de anul trecut.
 
05.01.2011, ora 21:00


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni