Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Conferinţă Ştiinţifică pe teme de turism 2013, Bran

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 09.10.2014 09:47 De catre: administrator

Judet: BRASOV

Localitate: Bran

Data inceput: 13.11.2013

Data final: 16.11.2013

Vizualizari: 1298

Data adaugarii: 10.11.2013

Peste 100 de profesori universitari din 10 țări, specializati în turism,  se întâlnesc la Bran

        Mai mult de 100 de profesori universitari, specializati  în turism din peste zece țări, printre care Marea Britanie, Italia, Spania, Grecia sau Malaezia, vor participa în perioada 13-16 noiembrie la Bran la cea mai importanta conferință stiintifica pe teme din turism din acest an, organizată de Academia de Studii Economice și Asociația Academică de Cercetare în Turism și Servicii.
 
        Departamentul Turism şi Geografie din cadrul Facultăţii de Comerţ, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Asociația Academică de Cercetare în Turism și Servicii (CACTUS) organizează cea de-a 4-a ediție internațională a conferinței de turism. The 4th International Conference on Tourism va avea loc la Bran (România) în perioada 13–16 noiembrie 2013, sub genericul "Abordări contemporane și provocările turismului durabil"(Contemporary Approaches and Challenges of Tourism Sustainability). Mai multe detalii despre conținutul tematic al conferinței sunt disponibile şi la adresa http://www.tourismconference2013.ase.ro/.

       Prin lucrările sustinute, vor fi prezenţi si reprezentanţi de seamă ai Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR),  ce sprijină constant mediul academic în încercarea continuă de a apropia teoria de practică.

      Conferinţa organizată la Bran va întruni peste o sută de specialişti în domeniu, din ţări precum Marea Britanie, Italia, Spania, Grecia, Serbia, Thailanda, Malaezia, Mexic sau Nigeria, cât şi din centre universitare de prestigiu din România: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu, Craiova, Constanţa, Iaşi, sau Oradea. 

      Invitatul special al conferinței este profesorul John Tribe, directorul Departamentului de Turism de la Universitatea Surrey, din Marea Britanie. Studiile întreprinse de acesta, licenţă, masterat și doctorat au fost realizate în cadrul University of London. Este membru al Higher Education Academy, Association for Tourism in Higher Education și Academy for the Study of Tourism. Cercetările sale pe sustenabilitate și educație au dus la realizarea a numeroase cărți bazate pe strategie, economie, educație și management în turism. A fost specialist pe probleme de turism pentru guvernul Marii Britanii în 2008 în cadrul proiectului Research Assessment Exercise (RAE) și este membru al sub-panelului 26 pentru 2014 Research Excellence Framework (REF). Este editor al Annals of Tourism Research și The Journal of Hospitality, Leisure Sport and Tourism Education (JOHLSTE).

      Principalele teme ale conferinței tratează subiecte privind: Turism, Economie și Management, Geografia Turismului si Managementul Calității în Turism.

      În aceeaşi perioadă, Departamentul de Turism şi Geografie participă, alături de partenerii din mediul  de afaceri, la Târgul de Turism al României, unde, pe lângă amenajarea unui stand proriu va organiza sâmbătă, 16 noiembrie 2013, un workshop cu tema „Degustarea vinului, ca exerciţiu de cultură”.Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc       
                                                                                             Departamentul de Cercetare-Dezvoltare                                                          


                                                                                       Academia de Studii Economice din Bucuresti                                                                        
Facultatea de Comert
Departamentul de Turism si Geografie


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni