Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Comandament special pentru situatiile generate de viscol

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 03.02.2012 15:02

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1121

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a mobilizat comandamentul de iarnă pentru a acorda sprijin turiştilor care au rămas blocaţi din cauza viscolului. Cu sprijinul Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), turiştii vor primi mese şi băuturi calde gratuite, dar şi adăpost în situaţiile urgente şi o reducere de 50% din valoarea cazării pentru cei care au rămas blocaţi în staţiuni. Persoanele care au nevoie de ajutor pot apela comandamentul de iarnă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, nonstop şi gratuit, la numărul de urgenţă MDRT pentru turişti 0800.86.82.82.

 

MDRT şi FPTR au decis să intervină şi de această dată pentru salvarea turiştilor care au rămas blocaţi din cauza viscolului. Aceştia pot apela, nonstop şi gratuit, numărul de urgenţă MDRT pentru turişti 0800.86.82.82, iar operatorii îi vor îndruma spre cea mai apropiată structură de primire turistică unde li se va acorda ajutor. În urma unui acord încheiat între minister şi federaţia patronală, toate structurile de primire turistică membre ale FPTR vor acorda mese şi băuturi calde gratuite, dar şi adăpost în situaţiile urgente şi o reducere de 50% din valoarea cazării pentru persoanele care au rămas blocate din cauza viscolului. Cheltuielile generate de această măsură de ajutor vor fi suportate integral din bugetul FPTR.

 

În plus, comandamentul de iarnă al MDRT este pregătit să intervină pentru protecţia şi salvarea turiştilor şi a celor care practică sporturile de iarnă, pentru prevenirea accidentelor în staţiunile turistice şi pentru intervenţia în operaţiunile tip salvamont. 

 

Cu ocazia operaţiunilor de salvare desfăşurate în timpul înzăpezirilor din urmă cu 10 zile, comandamentul de iarnă al MDRT a acordat ajutor unui număr de aproximativ 50 de persoane, care au primit cazare, mese şi băuturi calde gratuite, iar, la numărul de urgenţă MDRT pentru turişti 0800.86.82.82, au fost înregistrate în jur de 160 de apeluri pentru solicitări de intervenţie.

 

Biroul de presă MDRT, 03.02.2012, Ora 15:40


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni