Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Carnavalul Clătitelor, Prejmer

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 23.02.2017 20:22 De catre: administrator

Judet: BRASOV

Localitate: PREJMER

Data inceput: 25.02.2017

Data final: 26.02.2017

Vizualizari: 3894

Data adaugarii: -

Carnavalul Clătitelor, Prejmer
 
Cea de a XIII-a ediție a FASCHING-ului  va avea loc în 25 și 26 februarie 2017 la Prejmer 

Ca în fiecare an, în luna februarie, comuna Prejmer îmbracă strai de sărbătoare pentru a celebra unul dintre cele mai populare obiceiuri săsești: Fasching-ul.

Vă invităm pe această cale sâmbătă și duminică, 25-26 februarie 2017, la cea de-a XIII – a ediţie a evenimentului.

În Europa, Prejmerul este cea mai estică aşezare în care se mai serbează tradiţiile săseşti, lucru care denotă faptul că această comunitate a înţeles importanţa conservării valorilor tradiţionale, respectă şi are deschidere faţă de diversitatea culturală. Aceasta convieţuire paşnică şi fructuoasă a făcut ca, de la an la an, Fasching-ul să atragă un public tot mai larg, ediţia din 2016 numărând aproximativ 14 000 participanţi care s-au bucurat savurând delicioasele produse tradiționale, admirând și degustând din Expoziția de clătite. Susținute în aer liber, concertele celor mai apreciați artiști români, trupele de dans tradițional săsesc, fanfara, caravana sunt doar câteva dintre surprizele pe care organizatorii le au în vedere de la an la an, pentru localnici și publicul larg.  Pentru mulţi dintre aceia care practică turismul cultural, Fasching-ul reprezintă şi o oportunitate de informare asupra istoriei locului şi Bisericii Cetate Prejmer, notată cu 3 stele în Ghidul Verde Michelin şi înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Această sărbătoare a devenit moștenire culturală de la cei care au contribuit la clădirea a ceea ce astăzi numim cu mândrie comuna Prejmer.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni