Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Bătaie cu vopsea, distracția colorată a vamaioților din 2015

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 02.05.2015 16:05

Judet: CONSTANTA

Localitate: VAMA VECHE

Vizualizari: 1170

Ultima modificare: 02.05.2015 19:49 De catre: administrator

Sezonul estival la Vama Veche, a început cum era firesc cu distracție, băutură, hamsii  și multă culoare.

În acest weekend la Vama Veche se desfășoară o serie de evenimente sub egida Festivalului de Artă și Pescuit ”Fish Eye Fest”, pe lîngă demonstrațiile culinare, privind arta gătitului și preparării peștelui, au loc mai multe reprezentații teatrale susținute de trupa Magic, care au ca subiect viața comunitățiilor de la malul mării dar și concerte de muzică folk și rock.

În aceste zile se află în vamă, peste 500 de studenți, din care 450 studenți străini care studiază în centrele universitare din București, Iași, Sibiu și Brașov. ”Ieșirea la Vamă” a fost organizată de către Organizația Studențească Erasmus Network, care participă în cadrul festivalului de artă și pescuit, cu un proiect de ecologizare. Astfel, în dimineața zilei de  2 Mai, studenți ecologiști au participat la cea mai amplă acțiune de ecologizare a plajei din Vama Veche după deja tradiționala și zgomotoasa PETRECERE DE 1 MAI.

Proiectul urmărește să sensibilizeze tineri prin grija care trebuie să o manifeste față de mediul înconjurător, mai ales în zonele costiere și spațiile cu destinație de plajă, să conștientizeze că un mediu curat și prietenos trebuie să rămână în acceași stare după petrecere, la plecare lor.

Printre aceste evenimente cu statut oficial și-au făcut loc și câteva demonstrații ad-hoc ale generației mai rebele. Evenimentul care a captivat întreaga comunitate a vamaioților la reprezentat la orele serii, Bătaia generală cu vopsea. La bătaia generală care a plecat din senin au participat sute de persoane îndeosebi tineri, luând parte ulterior și turiștii care asistau de pe margine la distracția încinsă de câteva grupuri de studenți veniți de la mai toate universitățile din țară.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni