Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Balul Strugurilor, Ocna Şugatag

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 04.10.2020 12:42 De catre: administrator

Judet: MARAMURES

Localitate: OCNA SUGATAG

Data inceput: 11.10.2020

Data final: 11.10.2020

Vizualizari: 3298

Data adaugarii: -

Balul Strugurilor, Ocna Şugatag

 

Strugurii sunt mai bine culesi daca exista buna dispozitie, iar daca se lasa cu muzica si dans, vinul iese mai bun. De aceeasi parere sunt si locuitorii comunei Ocna Sugatag, care organizeaza un bal pentru a-si sarbatori recolta.

Daca in iunie, Ocna Sugatag a sarbatorit gulasul, acum in octombrie, a venit randul strugurilor sa fie la loc de cinste. Locuitorii orasului aduc struguri in centrul orasului, impodobind cu ei scena unde se vor desfasura spectacole folclorice, tombole, concursuri amuzante. Desi se spune ca balul marcheaza intrarea tinerilor in societate, nici varstnicii nu vor fi neglijati, intrucat premirerea si continuarea petrecerii vor avea loc la Clubul pensionarilor.

Situata la poalele muntilor Tibles si Gutin, Ocna Sugatag este atestata documentar din 1315, fiind un important centru de extractie a sarii. In timp, apa de ploaie a determinat prabusirea salinelor, aparand in loc lacuri sarate si transformand localitatea intr-o statiune balneoclimaterica, dotata cu o puzderie de pensiuni si hoteluri.


Informatii: Primaria Ocna Sugatag, tel: 0262 374.005


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni