Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg vine la Sibiu

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 23.11.2014 23:57 De catre: romaniaturistica

Judet: SIBIU

Localitate: MUNICIPIUL SIBIU

Data inceput: 08.12.2014

Vizualizari: 1143

Data adaugarii: 23.11.2014

Baletul pe Gheata din Sankt Petersburg, prezintă Spărgătorul de nuci

Baletul pe Gheata din Sankt Petersburg, care ajunge si in Romania pentru un spectacol feeric, cu reprezentatia „Spărgătorul de nuci”, care va avea loc pe 06 decembrie la Bucuresti (Sala Palatului) si respectiv 08 decembrie la Sibiu (Sala Transilvania).

Baletul pe Gheata din Sankt Petersburg va oferi celor peste 5.000 spectatori un show unic si impresionant. Coregrafia clasica si spectacolul de cel mai inalt nivel se imbina cu transpunerea fidela pe luciul scenei-pationoar a unui spectacol clasic de balet, cu decoruri, peste 200 costume si 50 balerini pregatiti in renumitele scoli de balet clasic din Rusia. Pentru acest spectacol, scena Salii Palatului din Bucuresti cat si a Salii Transilvania din Sibiu vor fi acoperite cu 2.500 de kg de gheata naturala.

An aniversar - 175 de ani de la nașterea lui Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheata din Sankt Petersburg – nestemata din patrimoniul cultural al Rusiei li singurul balet profesionist pe gheață, din lume,- ajunge la Sibiu pentru un spectacol feeric, cu reprezentația „Spărgătorul de nuci”, pe 8 decembrie 2014. Producția “Spărgătorul de nuci” compusă de Pyotr Ilyich Tchaikovsky este pusă în scenă de coregraful artist emerit al Rusiei Konstantin Rassadin, iar în ultimii 5 ani a fost prezentată pe cele mai prestigioase scene din SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, Turcia, Elveția, Columbia și Argentina.
Baletul pe Gheață din Sankt Petersburg va oferi publicului un show grandios și unic. Coregrafia clasică și spectacolul de cel mai înalt nivel sunt doar două dintre argumentele care recomandă acest show grandios.
Spărgătorul de nuci spune povestea unei tinere fete, Clara, și a unui spărgător de nuci ce prinde viață după ce îl primește în dar de Crăciun. În vis, Clara îl vede pe Regele Șoarecilor care încearcă s-o răpească. Împreună cu spărgătorul de nuci Clara luptă să se salveze. La finalul bătăliei, învingător, spărgătorul de nuci se transformă într-un prinț care o ia pe fată într-o călătorie prin ținuturi necunoscute, magice.
Spărgătorul de nuci s-a bucurat de un mare succes, fiind montat de nenumărate ori, lucru de care nu s-a mai bucurat un alt balet clasic, rămâne unul dintre cele mai îndrăgite balete tradiționale de sărbători și una dintre cele mai apreciate creații ale marelui compozitor rus Tchaikovski.

Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg va oferi publicului un show unic şi impresionant. Coregrafia clasică şi spectacolul de cel mai înalt nivel sunt doar două dintre argumentele care recomandă acest show.
Spectacolul pus în scenă de Baletul pe Gheață din Sankt Petersburg este singurul din lume în care baletul clasic se îmbină cu feeria spectacolului pe gheață. Baletul pe gheață din Sankt Petersburg aduce în fața publicului transpunerea fidela pe luciul scenei-pationoar a unui spectacol clasic de balet, cu decoruri, costume și balerini pregătiți în renumitele școli de balet clasic din Rusia. Pentru acest spectacol, scena Sălii Transilvania din Sibiu va fi acoperită cu 2.500 de kg de gheață naturală.
Începând din anul 1995, Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe geaţă. „Frumoasa din pădurea adormită”, „Lacul lebedelor” şi „Spărgătorul de nuci” de Pyotr Ilyich Tchaikovsky precum şi „Cenuşăreasa” de Serghei Prokofiev sunt titlurile cu care Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg a susţinut peste 7.000 de reprezentaţii.
În decursul timpului, corpul de balet a fost completat de figuri proeminente ale lumii patinajului artistic. Perechea Ludmila Beloussova şi Oleg Protopopov - ce au în palmares titluri europene, mondiale şi olimpice, Alexei Ulanov, campion olimpic, mondial şi european, Ludmila Smirnova - laureată la numeroase campionate olimpice, mondiale şi europene sunt doar câţiva dintre cei care, de-a lungul anilor, au dat strălucire spectacolelor Baletului pe Gheaţă din Snkt Petersburg. În prezent, nu mai puţin de 20 de balerini din cadrul ansamblului deţin titlul de Maestru Al Sporturilor în Rusia pentru victoriile reputate în competiţii naţionale şi internaţionale de patinaj artistic.
Baletul pe Gheaţă din Saint-Petersburg (fostul Ansamblu de Stat al Baletului peGheaţă din Leningrad) a fost fondat în 1967 de remarcabilul coregraf Konstantin Boyarsky,descendent al renumitei şcoli de balet classic din St Petersburg, cel care a realizat pentru prima oară fuziunea dintre baletul clasic şi patinajul artistic.

Prețuri bilete:
VIP - 500 RON - 190 locuri
Categoria I - 350,00 RON - 1155 locuri
Categoria II - 300,00 RON - 834 locuri
Categoria III - 250,00 RON - 184 locuri
Categoria IV - 200,00 RON - 1399 locuri

Fiecare posesor de bilet la Baletul pe gheata beneficiaza de 50 % reducere la la toate serviciile de la Hotelul de Gheata (Balea lac) si la Palatul Brukenthal din Avrig.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni