Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Bal de Lăsatul Secului, Coruia, Maramureș

Postat de administrator

Ultima modificare: 27.02.2024 18:49 De catre: administrator

Judet: MARAMURES

Localitate: SACALASENI

Data inceput: 17.03.2024

Data final: 17.03.2024

Vizualizari: 1270

Data adaugarii: 03.03.2016

Bal de Lăsatul Secului (Postului Paştelui) - Coruia, județul Maramureș

 

Evenimentul va fi organizat începând cu ora 20,00, în Căminul Cultural din localitatea Coruia, comuna Săcălășeni, județul Maramureș și va ține până dimineața în zori. La buna organizare a acestui eveniment, pe lângă autoritățile publice contribuie și ,,Ansamblul Folcloric Cireșarii” din localitate care promovează tradițiile și obiceiurilor din zonă atât pe plan național cât și internațional.

Este o tradiție ca înaintea postului mare sau Postul Paștelui (lăsatul secului), în satele din ,,Țara Chioarului” , județul Maramureș și nu numai, să se organizeze evenimente cultural-artistice, mult așteptate de locuitorii acestei zone, cum ar fi ,,Jocul la Șură” sau ,,Balurile de Lăsatul Secului”.

Localitatea Coruia este situata la o distanta de 15 km de municipiul Baia Mare și cuprinde o zonă cu un potențial turistic deosebit oferind participanților la eveniment un program artistic cu formații de muzică populară locale precum și alte momente mult așteptate de participanți.

Acestă localitate s-a făcut cunoscută la nivel național și nu numai datorită obiceiurilor și tradițiilor bine păstrate și transmise generațiilor mai tinere și a evenimentelor care se desfășoară an de an aici, ca: ,,Sărbătoarea Cireșelor” sau ,,Verjelul din Coruia”.

Organizatori: Primăria Săcălășeni, Ansamblul Folcloric Cireșarii din Coruia


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni