Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Bal de Lăsatul Secului, Coruia, Maramureș

Postat de administrator

Ultima modificare: 19.01.2020 14:07 De catre: administrator

Judet: MARAMURES

Localitate: SACALASENI

Data inceput: 23.02.2020

Vizualizari: 795

Data adaugarii: 03.03.2016

Bal de Lăsatul Secului (Postului Paştelui) - Coruia, județul Maramureș

 

Evenimentul va fi organizat în data de 23 februarie 2020 începând cu ora 20,00, în Căminul Cultural din localitatea Coruia, comuna Săcălășeni, județul Maramureș și va ține până dimineața în zori. La buna organizare a acestui eveniment, pe lângă autoritățile publice contribuie și ,,Ansamblul Folcloric Cireșarii” din localitate care promovează tradițiile și obiceiurilor din zonă atât pe plan național cât și internațional.

Este o tradiție ca înaintea postului mare sau Postul Paștelui (lăsatul secului), în satele din ,,Țara Chioarului” , județul Maramureș și nu numai, să se organizeze evenimente cultural-artistice, mult așteptate de locuitorii acestei zone, cum ar fi ,,Jocul la Șură” sau ,,Balurile de Lăsatul Secului”.

Localitatea Coruia este situata la o distanta de 15 km de municipiul Baia Mare și cuprinde o zonă cu un potențial turistic deosebit oferind participanților la eveniment un program artistic cu formații de muzică populară locale precum și alte momente mult așteptate de participanți.

Acestă localitate s-a făcut cunoscută la nivel național și nu numai datorită obiceiurilor și tradițiilor bine păstrate și transmise generațiilor mai tinere și a evenimentelor care se desfășoară an de an aici, ca: ,,Sărbătoarea Cireșelor” sau ,,Verjelul din Coruia”.

Organizatori: Primăria Săcălășeni, Ansamblul Folcloric Cireșarii din Coruia


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni