Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Avantajele acordării voucherelor de vacanţă

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 07.01.2015 11:01

Judet: BUCURESTI

Localitate: BUCURESTI SECTORUL 1

Vizualizari: 1355

Ultima modificare: 07.01.2015 11:45 De catre: administrator

De la 1 ianuarie a.c. a intrat în vigoare noua reglementare privind emiterea tichetelor-voucherelor de vacanţă, deocamdată sistemul on-line de emitere a voucherelor de vacanţă este în lucru, dar există semnale că acesta va fi funcţional în cel mai scurt timp.

Voucherele de vacanţă reprezintă bonuri de valoare care pot fi acordate de angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, pentru recuperarea şi întreţinerea capacităţii de muncă a personalului salarial precum şi pentru motivarea, stimularea, fidelizarea angajaţilor.

În ceea ce priveşte instituţiile din sectorul bugetar, indiferent de sistemul de finanţare şi subordonare, inclusiv cele care se finanţează integral din venituri proprii, regiile autonome, societăţile comerciale la care statul este acţionar unic sau acţionar majoritar, societăţile şi companiile naţionale  care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda vouchere de vacanţă.

BENEFICII - Avantaje fiscale

o atat angajatul cat si angajatorul sunt scutiti de la plata contributiilor sociale aferente voucherelor acordate

o voucherele de vacanţă sunt deductibile la calculul impozitului pe profit

- Stabilitate şi eficienţă la nivelul angajatorilor care dispun de un nou instrument de motivare şi fidelizare a angajaţilor, cu efecte asupra refacerii capacitatii de muncă a acestora şi implicit asupra creşterii productivităţii operatorului economic;

- Creşterea stării de sănătate a populaţiei şi reducerea cheltuielilor cu medicamente si asistenţa medicală;

- Reducerea evaziunii fiscale din domeniul turismului, sistemul voucherelor de vacanţă presupunând un sistem fiscalizat 100%, cu impact în crearea de noi locuri de muncă în acest domeniu sectorial al economiei;

- Dezvoltarea industriei turismului românesc prin creşterea circulaţiei turistice în România şi atragerea unei pieţe suplimentare de vacanţe şi călătorii;

- Stimularea operatorilor de turism neautorizaţi să îşi desfăşoare activitatea în condiţii de legalitate (Voucherele de vacanţă pot fi valorificate doar în cadrul structurilor  de primire turistică clasificate şi prin intermediul agenţiilor de turism licenţiate de către Autoritatea Naţională pentru Turism).

De menţionat că sistemul acordării voucherelor de vacanţă este reglementat într-un context în care au fost eliminate din legislaţia naţională prevederile care reglementau acordarea de drepturi salariale la plecarea în concediu sub forma unor prime pentru mai multe categorii de personal bugetar prin intrarea în vigoare a Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. Este, de asemenea, de menţionat faptul că prin Ordonanţa Guvernului nr. 29/2013 privind reglementarea unor măsuri bugetare, a fost reglementată, ca şi în anii precedenţi, interdicţia ca în bugetele pe anul 2014 ale instituţiilor şi autorităţilor publice să fie prevăzute sume pentru acordarea voucherelor de vacanţă.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni