Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Acțiuni de autorizare și control efectuate de Autoritatea Națională pentru Turism

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 13.01.2014 18:01

Judet: BUCURESTI

Localitate: BUCURESTI SECTORUL 1

Vizualizari: 1969

Ultima modificare: 15.01.2014 16:12 De catre: administrator

COMUNICAT DE PRESĂ

Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) continuă acțiunile de control și autorizare la structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, precum și la agențiile de turism.

În luna decembrie 2013, inspectorii ANT au efectuat peste 80 de acțiuni de control în cadrul cărora au fost verificate unități de cazare, de unități de alimentație publică și 23 de pârtii de schi. În urma controalelor au fost retrase opt certificate de clasificare și au fost aplicate 6 amenzi contravenționale în valoare totala de peste 132.000 lei și 40 de sancțiuni cu avertisment.

Deficiențele constatate de inspectorii ANT au constat în funcționarea fără deținerea autorizaţiei provizorii de funcţionare sau a certificatului de clasificare, funcționarea cu o altă structură a spaţiilor decât cea înscrisă în anexa certificatului de clasificare, neasigurarea funcționării la categoria și/sau tipul de structură de primire turistică menționate în certificatul de clasificare, nerespectarea obligației de completare a fișelor de anunțare a sosirii și plecării turiștilor. În cazul pârtiilor de schi s-a constatat neasigurarea indicatoarelor de semnalizare, a balizelor şi a mijloacelor de protecţie în locurile şi la obstacolele periculoase şi nerespectarea criteriilor minime obligatorii de omologare.
 

În luna decembrie, inspectorii ANT au facut și verificări la fața locului, în vederea clasificării structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică.
 

Inspectorii ANT au întocmit 253 de certificate de clasificare structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică. De asemenea, au fost eliberate aproximativ 150 de autorizații provizorii de funcționare pentru structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, 162 de licențe de turism, 14 de atestate și ecusoane de ghid de turism și 54 de avize de specialitate pentru construcţii în domeniul turismului.

Autoritatea Națională pentru Turism va continua să verifice toate structurile de cazare și alimentație , atât pe cele care s-au autoclasificat până în martie 2013 pe baza declarației pe proprie răspundere, precum și pe cele care au solicitat clasificarea, conform normelor aflate în vigoare.
 

Informații suplimentare:
 

În perioada iunie – decembrie 2013, Autoritatea Națională pentru Turism a efectuat aproximativ 850 de acțiuni de control, fiind verificate peste 650 de unități de cazare, 630 de unități de alimentație publică, 164 de agenții de turism și 23 de pârtii de schi..

În urma acțiunilor de control, inspectorii ANT au retras 38 certificate de clasificare și 16 licențe de turism și au fost aplicate amenzi contravenționale de 3.392.300 lei.

De asemenea, ANT a eliberat în ultimele șapte luni peste 1400 de certificate de clasificare structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică , peste 1200 de autorizații provizorii de funcționare pentru structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, peste 700 de licențe de turism, aproximativ 1200 de brevete de turism, peste 250 de atestate și ecusoane de ghid de turism, 11 certificate de omologare pârtii de schi, 90 autorizații de plajă și 553 de avize de specialitate pentru construcţii în domeniul turismului.

 

Compartiment Comunicare, Relatii Externe si Protocol

10/13.01.2014


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni