Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Sărbătoarea Liliacului, Ponoarele, Mehedinți

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 05.05.2018 18:42 De catre: administrator

Judet: MEHEDINTI

Localitate: PONOARELE

Data inceput: 05.05.2018

Data final: 06.05.2018

Vizualizari: 4462

Data adaugarii: -

Sărbătoarea Liliacului, Ponoarele, Mehedinți

 

Sărbătoarea liliacului de la Ponoarele se va desfăşura în acest an, în perioada 5-6 mai 2018

Ediția a 46-a

Locul de desfăşurare: Scena amplasată în Pădurea de liliac.

Primăria și Consiliul Local Ponoarele, au deosebita plăcere de a vă invita, în perioada 5-6 Mai 2018, la „SĂRBATOAREA LILIACULUI” din Ponoarele, locul unde natura a îmbrăcat straie de sărbătoare, țesute cu flori de liliac mov si alb . Sărbătoarea începe sâmbata seara, 5 mai 2018, cu hora satului, iar duminica, 6 mai 2018, pe scena special amenajată, chiar în mijlocul pădurii de liliac, vor urca ansambluri artistice profesioniste si de amatori, alaturi de soliști de muzica populară consacrați din zona Mehedințiului și zona Gorjului. 
Pentru desfășurarea acestui eveniment, administrația locală din Ponoarele a fost sprijinită de Consiliul Județean Mehedinți și de Centrul Cultural „Nichita Stănescu”. 
Deci, toti cei care iubiți natura, tradiția și folclorul, sunteți așteptați cu mult drag, la acest sfârșit de săptămână în amfiteatrul natural din pădurea de liliac, să petreceți zile de neuitat !

Într-un colţ plin de puritate al zonei de nord din județul Mehedinţi, localitatea Ponoarele își întâmpină  călătorii aşa cum se cuvine an de an. Locurile pitorești, cadrul natural care zugrăvește fiecare peisaj în parte, dar și localnicii vorbesc cu multă frumusețe despre locurile binecuvântate de aici. Totodată, pe aceste meleaguri se găsesc numeroase legende despre florile viu colorate și cu parfum dulce și nu numai.

Celebra pădure de liliac se află pe Valea Prislopului, locul în care se desfăşoară anual ,,Sărbătoarea liliacului”. Pădurea de liliac se află la 3 kilometri de Ponoarele, între satele Ponoarele, Tihoi şi Băluţa, totodată această rezervație se întinde pe 20 de hectare și este declarată monument al naturii. Drum de acces, care este și singurul, de altfel, este unul pietruit şi foarte aglomerat mai ales cu ocazia sărbătorii.

La nivelul României această sărbătoare este foarte cunoscută și apreciată, dovadă fiind numărul impresionat de turiști care vin aici an de an. Sărbătoarea liliacului se desfășoară la începutul lunii mai a fiecărui an în perioada în care liliacul este înflorit Această sărbătoare a naturii, sărbătoarea florilor parfumate de liliac alb și mov a devenit celebră în țara noastră și are o vechime destul de mare.

Frumusețea cadrului natural din Ponoare

Atât cadrul natural deosebit, cât și evenimentele folclorice care au loc aici, i-au oferit un renume național. Renumele acestei sărbători a ajuns și peste hotare. Manifestările cultural-artistice în aer liber sunt foarte îndrăgite de public, de aceea în fiecare an programul este unul bine organizat și diversificat. Astăzi, atât localnicii, cât și alți români din diferite regiuni ale țării, vin pentru frumusețea locurilor și pentru această sărbătoare. Parfumul dulce al florilor de liliac, parfumul iubirii, pot spune,  atrage numeroși turiști să descopere  România în totalitate. Nu doar pădurea de liliac atrage turiştii în acest colţ mirific al zonei de nord din Mehedinţi, ci şi multe alte frumuseţi  care sunt  catalogate drept monumente ale naturii, unice în Europa. De exemplu, Podul lui Dumnezeu, lacul Zaton și lapiezurile îngropate,mănăstirea Baia de Aramă

Se desfăşoară de obicei la începutul lunii mai a fiecărui an în perioada în care liliacul este înflorit.

Locul de desfăşurare este binecunoscuta "Pădure de liliac" aflată pe Valea Prislopului, rezervaţie unică în ţară având o suprafaţă de aproximativ 20 ha.

Sărbătoarea liliacului a devenit celebră atât pentru cadrul deosebit în care se desfăşura (Pădurea de liliac) dar mai cu seamă datorită spectacolelor de muzică populară desfăşurate aici.

Mii de oameni sunt asteptati  pentru a petrece in singura padure de liliac salbatic din tara noastra.

Organizatori: PRIMĂRIA şi CONSILIUL LOCAL PONOARELE

Vă aşteptăm cu drag şi liliacul înflorit!

Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni