Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Vânătorilor, Bata, Arad

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 15.09.2018 11:57 De catre: administrator

Judet: ARAD

Localitate: BATA

Data inceput: 30.09.2018

Data final: 30.09.2018

Vizualizari: 5737

Data adaugarii: -

             Festivalul Vânătorilor, Bata, județul Arad

Ediţia a-XI- a.

 

Ajuns la a-Xa ediţie naţională „Festivalul Vânătorilor“ va avea loc la 30 septembrie 2018, în localitatea arădeană Bata.

Festivalul vânătorii este în primul rând o chemare lăuntrică, străveche, pe care o resimt în mod irezistibil faţă de vânat şi de natură, vănătorii din toate colţurile lumii.

Festivalul vine în întâmpinarea tuturor celor care apreciază vânătoarea ca pe un sport.

În fiecare toamnă, la Bata se aud cele mai fantastice povești vânătorești și se mănâncă cele mai bune tocănițe din carne de vânat. Evenimentul este marcat printr-un concurs de gătit în aer liber, multă muzică şi dans.

Punctul culminant al evenimentului este “Proba de ceaun”, probă la care se înscriu toate grupele de vânători prezente, care vor participa în concurs cu diferite preparate culinare din carne de vânat, specific fiecărei regiuni a ţării cât şi din bucătăria internaţională.

Festivalul va avea un program deosebit, cu diverse probe specifice, după cum ne-a declarat primarul comunei Bata, Dl. Ion Micurescu – un împătimit vânător și om al pădurii, iar participarea este deja una numeroasă.

La această ediţie au conformat deja participarea, peste 20 de grupe de vânători din judeţele Arad, Bihor, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin precum şi din Bucureşti, de la Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor se mai asteapta confirmarea participanţilor din Ungaria şi din Serbia“.

Cei ce vor participa la acest eveniment vor avea parte o serie de spectacole folclorice, multă muzică şi dans, dar şi de o serie de jocuri şi demonstraţii, cum ar fi: tiroliene, concursuri de căţărare, concursuri între câinii de vânătoare şi demonstraţii de şoimi.

Concursul in sine este unul al culturii vânătorești, artei culinare dar si tradiției familiilor de vânători, fiind un eveniment care nu se adresează masacrării în masă a vânatului.

Probele de măiestrie vânătorească, de preparare a mâncărurilor specifice, dresura canină şi evaluarea trofeelor vor constitui deliciul acestui festival.

Probe specifice :

- „Proba ceaun“ –  fiecare grupă face prezentarea unor preparate culinare specifice;

- Proba „Pontare“ – adică lucrul cu câinii de vânătoare: depistarea vânatului mic şi „încremenirea“ câinelui până la comanda ori sosirea stăpânului;

- Proba „Mistreţ în ţarc“ – adică proba de hărţuire a mistreţului (în ţarc);

- Proba „Urmărire pe urma de sânge“ – rasa de câini dresaţi pentru aceasta pot găsi urma şi după 12 ore şi chiar după ploaie;

- Proba „Vânătoarea virtuală“ – o probă pentru care a fost adusă aparatura necesară;

- Proba de „Boncăit“ – imitarea respectivului sunet scos de cerb;

- Proba „Poveşti vânătoreşti“ – cea mai celebră şi cea mai aşteptată probă.

Manifestarea și primirea oaspetilor se va derula în perimetrul pensiunii „La Badea Ioane“ din localitatea arădeană, Bata.

Program

08.00 – 11.00 – Sosirea participanţilor şi amenajarea standurilor

11.00 – 12.00 – Prezentarea raselor de câini

12.00 – 13.00 – Demonstraţie canină

13.30 – 14.00 – Deschiderea oficială a Festivalului Vânătorii

14.00 – 14.30 – Clubul Şoimarilor. Demonstraţie de vânătoare cu şoim

14.30 – 15.30 – Prezentarea grupelor şi a tradiţiilor vânătoreşti specifice fiecărei grupe, evaluarea trofeelor

15.30 – 16.30 – Proba de ceaun cu preparate vânătoreşti

16.30 – 17.00 – Demonstraţie de lucru cu câini hărţuitori la ţarc. Proba de mistreţ, demonstraţie de lucru cu câini pontatori – uscat şi apă

18.00 – 18.30 – Festivitate de premiere

18.30 – 19.00 – Degustare de produse vânătoreşti

19.00 – 21.00 – Spectacol folcloric

Organizatori : Centrul Cultural Judeţean Arad, Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Arad, Primăria Bata


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni