Romania Turistica | 100% Turism Romanesc



Promovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Internațional de Pomana Porcului, Băile Balvanyos

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 03.02.2019 21:00 De catre: administrator

Judet: COVASNA

Localitate: TURIA

Data inceput: 02.03.2019

Data final: 03.03.2019

Vizualizari: 8485

Data adaugarii: -

Festivalul Internaţional de Pomana Porcului

Ediţia a XIV-a, stațiunea Băile Balvanyos, comuna Turia, judeţul Covasna

1 Martie - 3 Martie 2019

 

Locul desfăşurării festivalului: Băile Balvanyos – Complex Cetate, Judeţul Covasna.

 Tel/Fax:  004 0267 361130

  Mobil: 004 0744 380000

 E-mail: dar@planet.ro

Organizatori: Consiliul Judeţean Covasna

                       Primăria TURIA

                       ANTREC Covasna

Scopul festivalului: 

- Păstrarea tradițiilor locale de iarnă si gastronomice specifie minoritatilor maghiare si folclroului romanesc. 

- Prezentarea, promovarea şi păstrarea tradiţiilor gastronomice, culturale şi folclorice de iarnă ale fiecărei localităţi, atât din ţară cât şi din străinătate, legat de modul de sacrificare a porcului, modul de pregătire a preparatelor din carne de porc, mancarurile, preparatele, bucatele gatite din porcul sacrificat.

Taxa de participare: 180 Euro/echipă

La festival vor participa echipe de concurs, compuse din max. 4 persoane, pentru care se asigură cazare şi masă în perioada 1 Martie  - 3 Martie 2019

Pentru suporteri sau persoane care nu fac parte din echipă, să rezervaţi camere, 15 euro/zi/persoană, până la data de15 februarie 2019 la nr. de telefon 0744380000 tel/fax: 0267 361130 sau pe e-mail : pturia@yahoo.com.

Fiecare echipă trebuie să aducă:

- maşină de tocat carne (manuală)

- maşină de umplut cârnaţi (manuală)

Fiecare echipă va alege modul tradiţional de pârlit şi de prelucrat al porcului, maţe de porc, mirodenii, cuţite, un drapel sau o stemă a localităţii pe care o reprezintă o gustare cu pălincă sau ţuică, o faţă de masă tradiţională şi elemente de decorare a mesei pentru premiere şi defilare ar fi indicat ca concurenţii să fie îmbrăcaţi în costume tradiţionale.

Organizatorii asigură:

- cazare şi masă în perioada 1 Martie  - 3 Martie 2019 (pt.max. 4 persoane)

- porcul viu

- paie pentru pârlit

- o masă pentru fiecare echipă, ceaun - 40 litri, vase, apă caldă şi un aragaz.

Programul festivităţii:

- Vineri: 1 Martie 2019

- 19˚˚ Prezentarea şi înregistrarea echipelor la Complexul Cetate, Băile Balvanyos

- tragerea la sorţi a echipelor ( fiecare 2 echipe vor primi un porc pe care-l vor sacrifica  şi curăţa împreună, după care împart frăţeşte şi vor prelucra separat. Se vor pregăti   preparate tradiţionale de iarnă.)

- 21˚˚ cină

Sâmbătă: 2 Martie 2019

- 8˚˚ defilare la locul festivalului în costume populare şi cu drapelul sau stema localităţii sau al asociaţiei pe care îl reprezintă

 - 8³º începerea concursului

- 13³º  jurizare

- 15˚˚ premiere

 - 20˚˚ masă festivă

- 21˚˚ foc de artificii

Echipele vor fi premiate cu cupe, medalii şi diplome.

Duminică  3 Martie 2019 -  Opțional: Excursie împrejuimi, Plecarea concurenților

Vă rugăm să confirmaţi intenţia Dvs. de participare până la data de  15 februarie 2019  la nr. de telefon/ fax: 0040267367010 (Primăria Turia), mobil 0040744380000 (Primar) sau pe e-mail la dar@planet.ro sau pturia@yahoo.com.

Vă rugăm să transmiteţi numele concurenţilor şi profesia acestora.

Organizatori: Primăria Comunei Balvanyos şi Complex Cetate Băile Balvanyos


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni