Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul de folclor interjudețean Rozmarin în colțu mesii, Medieșu Aurit

Postat de administrator

Ultima modificare: 17.03.2018 20:48 De catre: administrator

Judet: SATU MARE

Localitate: MEDIESU AURIT

Data inceput: 10.03.2018

Vizualizari: 460

Data adaugarii: 05.03.2016

Festivalul de folclor interjudețean Rozmarin în colțu mesii”, ediția a V-a- Medieșu Aurit, județul Satu Mare

Pentru că oşenii au Sâmbra Oilor iar codrenii au Festivalul de la Oţeloaia, Consiliul Judeţean, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, s-a gândit şi la someşeni, astfel încât s-a dorit organizarea unui concurs de cântece folclorice la Medieşu Aurit. Ideea acestui festival vine de la marele rapsod al nordului, Nicolae Sabău, cel care a cules melodia Rozmarin din colţu` mesii, o melodie de nuntă, tocmai de la Medieşu Aurit

Centru Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Satu Mare în colaborare cu Primăria și Consiliul Local al comunei Medieșu Aurit organizează în perioada de 10 - 11 martie concursul „Rozmarin în colțu’ mesii”. Concursul destinat soliștilor vocali cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 ani se va desfășura la Căminul Cultural din Medieșu Aurit.

Probele de concurs constau în o piesă fără acompaniament muzical (doină, baladă, etc.) și o piesă cu acompaniament muzical.

Concurenții trebuie să participle în costum popular autentic din zona reprezentată.

Concurenții au obligația să completeze fișa de înscriere, să atașeze partitura piesei cu acompaniament muzical și să o trimită la adresa – petricamuresan.rustic@yahoo.com sau tel. (0745.259.322) până la data de 3 martie 2017.

Preselecţia şi concursul se vor desfăşura în data de 12 martie, începând cu ora 10.00 la Căminul cultural Medieşu Aurit. Participanții sunt asteptați la ora 09.00, având asupra lor Cartea de Identitate.

Piesa fără acompaniament să conțină maxim două strofe, iar piesa ritmată maxim trei strofe. Piesele interpretate trebuie să fie inedite şi să reprezinte zona de proveniență a participantului.

Masa va fi asigurată de către organizatori pentru toţi concurenţii.

Gala Laureaților va avea loc imediat după jurizarea concursului, în cadrul unui amplu spectacol folcloric.

Se vor acorda urmatoarele premii:

Marele Premiu – 1.200 lei

Premiul I – 900 lei

Premiul II – 700 lei

Premiul III – 500 lei

Mențiuni 3x 300 lei – 900 lei.

Juriul va fi format din personalități marcante ale vieții culturale românești, având dreptul de a redistribui premiile.


Organizatori: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare în parteneriat cu Primăria
Medieșu Aurit

Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni