Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Cașcavelei, Valea Doftanei, Prahova

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 03.09.2018 23:58 De catre: administrator

Judet: PRAHOVA

Localitate: VALEA DOFTANEI

Data inceput: 07.09.2018

Data final: 09.09.2018

Vizualizari: 12698

Data adaugarii: -

Festivalul Cașcavelei, Valea Doftanei, Prahova

Ediția a XVII-a, 2018

 

Începând cu anul 2002, în luna septembrie, în comuna Valea Doftanei se desfășoară "Festivalul Cașcavelei" - o serbare câmpenească ce are la bază un produs tradițional, numit "cascavea", alături de alte produse specifice zonei.

Sărbătoarea de toamnă este una dintre cele mai frumoase din județul Prahova, având în vedere că Valea Doftanei este un loc deosebit pentru relaxare, dar și pentru faptul că aici se produce cașcavea conform tradiției, de sute de ani.

La festival sunt așteptați zeci de producători de cașcavea din zonă, dar și de alte brânzeturi tradiționale, cât și de pastramă, cârnați sau șuncă, toate preparate în gospodărie, după rețete vechi. În plus, în cele două zile de sărbătoare se pot degusta de către turiști diverse sortimente de brânză de burduf în bulz rumenit pe jar cât și alte bunătăți din bucătăria tradițională.

Festivalul va avea loc în perioada 7-9 septembrie 2019, pe stadionul de fotbal din satul Trăisteni  si platoul adiacent.

Invitați: Andreea Bănică, Alex Velea, Gheorghe Gheorghiu, Vali Crăciunescu & Cooperativa Nouă, Aurel Moldoveanu, Emilia Ghinescu, Minodora, Jean de la Craiova, “Sânzienele” și alții.

Organizatori: Primăria şi Consiliul Local din Valea Doftanei.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni