Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Brevetul de turism nu va mai fi obligatoriu

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 01.04.2010 15:04

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1979

    Guvernul a aprobat, recent  la propunerea Ministerului Dezvoltãrii Regionale si Turismului, o ordonantã de urgentã care prevede o serie de modificãri ale OG nr. 58/1998 privind organizarea si desfãsurarea activitãtii de turism în România. Modificãrile aprobate astãzi sunt impuse de transpunerea în legislatia nationalã a unor prevederi din legislatia europeanã referitoare la serviciile în cadrul pietei interne si la furnizarea de servicii turistice.

     Principala modificare rezultatã din actul normativ adoptat de Guvern este aceea cã detinerea unui brevet de turism nu este obligatorie pentru persoana care asigurã conducerea operativã a unei agentii de turism sau a unei structuri de primire turisticã.    Astfel, pentru ocuparea acestei functii, o persoanã care nu detine brevet de turism trebuie sã detinã fie certificat de absolvire a unui curs de formare managerialã în domeniu (curs organizat de un furnizor de formare profesionalã autorizat, în conditiile legii), fie diplomã de licentã / masterat / doctorat privind absolvirea de cursuri universitare / postuniversitare în domeniul turismului.

   Prin Ordonanta de Urgentã se eliminã si obligativitatea obtinerii avizului Autoritãtii Nationale de Sport pentru omologarea pârtiilor si traseelor de schi pentru agrement, precum si a traseelor turistice montane. Aceastã activitate va fi derulatã de MDRT si consiliile judetene pe raza cãrora sunt situate respectivele trasee.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni