Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Ziua Lemnarului, Horea

Postat de administrator

Ultima modificare: 01.07.2023 23:30 De catre: administrator

Judet: ALBA

Localitate: HOREA

Data inceput: 15.08.2023

Data final: 15.08.2023

Vizualizari: 1061

Data adaugarii: 19.03.2017

Ziua Lemnarului, Horea

 

Ziua Lemnarului are loc în fiecare an în satul Mătișești. Acesta este un eveniment special al Țării Moților la care participă meșteri lemnari din zona, care vin în comuna natală a marelui erou Horea pentru a-și arata măiestria în diverse concursuri legate de prelucrarea lemnului. Concursuri ce au ca tema cioplitul, aruncarea toporului, cățărarea pe buștean etc.

Pe langa mesterii lemnari mai participa si alti mesteri populari din Muntii Apuseni si din imprejurimi. Astfel in fiecare an isi dau intalnire aici olari, ciubarari, tesatori fiecare aducand la targ cele mai frumoase creatii pt a fi expuse si valorificate.

Portul popular si dansurile populare sunt prezente si ele la acest eveniment, cu participanti din imprejurimi si invitati din alte regiuni cu traditie din Romania.

Cantecul si voia buna nu poate lipsi de la un astfel de eveniment, de fiecare data concertele au loc pe scena „Casei lemnarilor” de la baza amfiteatrului natural din Matisesti. Cantareti consacrati si tinere talente urca pe scena pentru a-i incanta pe participantii de la Zilele Lemnarilor Horea-Matisesti.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni