Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Zilele Municipiului Botoșani

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 23.03.2023 22:41 De catre: administrator

Judet: BOTOSANI

Localitate: MUNICIPIUL BOTOSANI

Data inceput: 23.04.2023

Data final: 23.04.2023

Vizualizari: 5683

Data adaugarii: -

Botoșani - Zilele Municipiului Botoșani.

 

A devenit o tradiţie pentru municipalitatea botoşăneană să organizeze în preajma zilei de Sfântul Gheorghe (23 aprilie) „Zilele oraşului”.

Sfântul Muncenic Gheorghe este patronul spiritual al oraşului.

Festivitățile vor ține trei zile , în perioada  23-25 aprilie, timp în care artiști consacrați vor susține spectacole.

Evenimentul “Zilelor Orașului” va avea loc în Centrul Istoric al Botoșaniului; nu vor lipsi nici acțiunile religioase sau spectacolele cultural-artistice și de divertisment, precum și un grandios foc de artificii, toate cu scopul de a asigura cetățenilor un mod plăcut de petrecere a timpului liber.

Cu această ocazie la Botoşani este organizat un complex de evenimente cum ar fi: expoziţii, târgul meşteşugarilor, competiţii sportive şi artistice, concerte de muzică dance dedicate tinerilor, spectacole de folclor, etc. 
Slujba religioasă oficiată de ziua Sfântului Gheorghe este unul din cele mai importante şi solemne momente cuprinse în program.

Mii de credincioşi vin şi se roagă la moaştele sfinţilor care sunt aduse la Botoşani în aceste zile. Curtea Bisericii „Sfântul Gheorghe” şi împrejurimile unde are loc slujba oficiată de Înaltele Feţe Bisericeşti devin un adevărat loc de pelerinaj în această perioadă încărcată de sărbătoare.

Credincioşii sunt aşteptaţi la slujba religioasă de la Biserica „Sfântul Gheorghe”,  după slujbă vor fi împărţite sarmale şi cozonaci de post, dar şi cate un pahar de vin.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni