Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Vouchere de vacanță pentru destinațiile din România

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 04.06.2014 10:06

Judet: BUCURESTI

Localitate: BUCURESTI SECTORUL 1

Vizualizari: 1242

Ultima modificare: 04.06.2014 10:47 De catre: administrator

Legea voucherelor de vacanță va aduce mai mulți turiști în destinațiile din România și, implicit, mai multe venituri în unitățile de cazare și alimentație publică, se arată într-un comunicat al Federației Asociațiilor de Promovare din România (FAPT).

„Salutăm decizia de adoptare a Legii voucherelor de vacanță, proiect susținut de întreaga industrie, pentru care ANAT și FAPT luptă încă din 2009. Legea voucherelor de vacanță va aduce mai mulți turiști în destinațiile din România și, implicit, mai multe venituri în unitățile de cazare și alimentație publică. De 5 ani, nu am încetat să facem lobby pentru a susține turismul românesc și iată că astăzi Legea voucherelor de vacanță a trecut de Parlament. Angajații regiilor și companiilor de stat vor primi obligatoriu vouchere de vacanță și nu prime în bani. Angajatorii privați sunt, de asemenea, stimulați să ofere vouchere de vacanță angajaților, în loc de bani, datorită impozitării reduse a acestora, comparativ cu impozitul mare pe fondul de salarii”, a declarat Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare din România.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare acordarea de tichete de vacanţă. Acestea vor fi suportate integral de angajator, iar sumele corespunză toare acestora vor fi deductibile la calculul impozitului pe profit, în limita a 6 salarii minime pe economie garantate, pentru fiecare angajat, pe an calend aristic. Pentru salariat, tichetele de vacanţă sunt scutite de plata impozitului pe venit şi a asigurărilor sociale aferente. Tichetele de vacanţă pot fi acordate de angajator, acesta nefiind obligat ci doar stimulat să le includă în pachetul salarial. Aceste tichete pot fi acceptate numai de structurile de primire turistice sau agenţiile de turism autorizate de Ministerul Turismului şi pot fi utilizate doar pentru achiziţionarea de servicii turistice pe teritoriul României.

Voucherele de vacanţă vor fi emise de către  Autoritatea Naţională pentru Turism.

Comisionul maxim perceput de agentiile de turism, în calitate de unităţi afiliate, nupoate depăşi 10% din valoarea pachetului de servicii oferit utilizatorilor voucherelor de vacanţă.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni