Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Vacanta pe litoralul romanesc

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 08.04.2010 16:04

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1682

    Evenimentele derulate în perioada vacanţei de 1 Mai şi în extrasezon pe litoralul românesc, precum şi promovarea acestora, se vor face în parteneriat de către operatorii privaţi din turismul de litoral şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
    Aceasta a fost principala concluzie a Consiliului Consultativ al Turismului (CCT), reunit astăzi, 8 aprilie 2010, pentru a stabili măsuri care vor fi întreprinse în comun, în următoarea perioadă, pentru dezvoltarea turismului românesc. Decizia a fost adoptată prin vot, în unanimitate, de către membrii CCT şi vine în completarea altor măsuri stabilite în cadrul şedinţei.
   ”Am stabilit, prin vot în Consiliul Consultativ al Turismului, derularea unui parteneriat între MDRT şi operatorii din turism pentru organizarea unor evenimente pe litoralul românesc pentru vacanţa de 1 Mai şi pentru perioada de extrasezon (1 mai-15 iunie). Am pus accent pe litoral pentru că se apropie deschiderea sezonului şi litoralul are 40% din capacitatea de cazare din România. Ministerul se va implica în promovarea litoralului şi în perioada sezonului estival”, a declarat ministrul Elena Udrea la această reuniune.
   În paralel, se au în vedere parteneriate cu transportatorii privaţi, pentru transportul rutier, precum şi cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, pentru transportul feroviar, care să vină în special în sprijinul tinerilor care vor să petreacă vacanţa de 1 Mai pe litoral.
   Hotelierii şi agenţiile de turism au venit în întâmpinarea turiştilor şi a eforturilor ministerului, promovând oferte speciale pentru această perioadă. Astfel, pentru vacanţa de 1 Mai sunt disponibile, pe litoral, pachete de 2 nopţi de cazare la preţuri între 20 şi 30 de euro (la unităţi de 2 şi 3 stele).
   ”Încercăm să combatem un mit care s-a încetăţenit, şi anume că litoralul românesc este mult mai scump. Vrem să atragem atenţia că litoralul are şi în România oferte speciale, tarife reduse pentru extrasezon şi pentru 1 Mai.”, a adăugat ministrul Elena Udrea.
   Pentru perioada de extrasezon (3 mai – 15 iunie 2010) ofertele speciale continuă prin programul "Mini-preţuri de vacanţă - Litoralul pentru Toţi" cu tarife cuprinse între 159 lei şi 499 lei de persoană pentru un sejur de şase nopti la hoteluri de la 1 la 5 stele. Programul este derulat prin agenţiile de turism membre ANAT.
*
* *
   Programul de înscrieri timpuri a fost prelungit până la 15 aprilie 2010. Programul presupune reduceri de până la 30% din valoarea totală a pachetului, în orice perioadă a sezonului şi este valabil atât de pe litoralul românesc, cât şi în staţiunile montane, balneare, în Delta Dunării şi în zonele de agroturism.

Biroul de persă al M.D.R.T.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni