Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Unitatile turistice vor declara zilnic turisti primiti

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 09.06.2011 17:06

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1213

 

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a semnat, la începutul lunii, contractul pentru realizarea Sistemului Informatic de Evidenţă a Turiştilor. Sistemul reprezintă unul dintre instrumentele MDRT de combatere a evaziunii fiscale în turism şi va constitui o importantă sursă de indicatori statistici în domeniu.

În termen de 6 luni de la semnarea contractului, IBM va realiza pentru MDRT proiectarea şi implementarea Sistemului Informatic Integrat de Evidenţă a Turiştilor. Astfel, IBM va livra componentele hardware şi software necesare şi va presta servicii de analiză, instalare, configurare, testare şi dezvoltare a sistemului, precum şi servicii de mentenanţă şi instruire a angajaţilor MDRT implicaţi în derularea proiectului.

Ulterior, unităţile de cazare clasificate de pe tot teritoriul României se vor putea înscrie în Sistem şi îl vor accesa zilnic, pentru a înregistra datele cu privire la evidenţa ocupării în propria unitate. Sistemul va permite raportarea zilnică, de către fiecare unitate de cazare, a numărului de turişti înregistraţi în respectiva unitate. În acest fel, MDRT va avea la dispoziţie, pentru prima dată, informaţii reale şi actualizate la zi în acest domeniu.

Principalele avantaje pe care le conferă Sistemul, prin furnizarea de informaţii reale şi actualizate la zi în acest domeniu, se referă la:

  • posibilitatea MDRT de a compara în timp real situaţia din unităţile de cazare cu datele raportate în cadrul sistemului, ceea ce duce la eficientizarea activităţii de control şi de combatere a evaziunii fiscale în turism;

  • posibilitatea MDRT de obţine date despre evoluţia unor indicatori din sectorul turistic, date care pot fi utilizate în fundamentarea viitoarelor decizii sau strategii în domeniu.

Licitaţia organizată de MDRT pentru achiziţia Sistemului Informatic Integrat de Evidenţă a Turiştilor a avut loc în luna aprilie a.c.. În urma analizei documentaţiei depuse, efectuate de comisia de evaluare, contractul a fost atribuit SC IBM Romania SRL, singurul participant la procedură, la o valoare de 2.089.122 lei, inclusiv TVA.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni