Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Turismul Responsabil va fi dezbatut la Sovata

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 16.02.2012 10:02

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1147

Fundatia Amfiteatru si Academia Romana – Centrul de Economia Industriei si Serviciilor, va organiza, prima editie a Forumului National pentru Turismul Responsabil care se va desfasura in perioada 23 – 25 martie 2012, in statiunea muresana Sovata.

Prin organizarea Forumului National pentru Turismul Responsabil organizatori spera sa promoveze conceptul de turism responsabil si intelegerea aplicabilitatii lui in mediile promotorilor in turism din Romania, concept tot mai prezent in dezbaterile privind evolutia comunitatilor si dezvoltarea economiilor locale.

Adoptarea unui comportament responsabil in domeniul turismului genereaza beneficii economice crescute pentru localnici si imbunatatirea calitatii vietii comunitatii locale si a conditiilor de munca, contribuind substantial la dezvoltarea de ansamblu a sectorului turistic romanesc.

Acest eveniment este menit sa permita identificarea principalelor directii de dezvoltare a turismului responsabil in Romania, intelegerea acestui mod de practicare a turismului, crearea si elaborarea cadrului necesar implementarii turismului responsabil si a strategiilor de marketing pentru un turism responsabil in Romania, dar si crearea unei platforme de comunicare, dezbatere si mediere intre principalii actori ai domeniului turistic atat din zona publica (autoritati centrale si locale, institute de cercetare, institute de invatamant etc.) cat si din zona privata.

Un obiectiv important al acestui eveniment il constituie crearea cadrului necesar pentru elaborarea Cartei Nationale a Turismului Responsabil, document programatic ce vizeaza  promovarea  acestei abordari in tara noastra.

Sunt asteptati sa participe reprezentanti ai autoritătilor publice, centrale şi locale, ai asociatiilor profesionale, ai mediului academic şi de cercetare, ai IMM-urilor, ai ONG-urilor, ai publicatiilor de specialitate, specialişti din tară şi din străinătate, reprezentanti ai unor organizatii şi institutii internationale etc.

Lansam invitatia de a participa la Forumului National pentru Turismul Responsabil tuturor celor interesati de turism si domeniile conexe acestuia.

 Pentru inscrieri va rugam sa ne contactati:

E-mail: adriana.tufan@gm.ro; Tel: 0726.372.007

Pentru mai multe detalii, dar si informatii despre desfasurarea Forumului National pentru Turismul Responsabil  puteti contacta : Fundaţia Amfiteatru

Adresa: Str. Popa Tatu, nr 68, sector 1, Bucuresti

tel./ fax: 021.312.58.40.

16.02.2012, ora 10:30


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni