Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Tradiții pascale la Castelul Bran

Postat de administrator

Ultima modificare: 03.04.2017 22:41 De catre: administrator

Judet: BRASOV

Localitate: Bran

Data inceput: 02.04.2017

Data final: 23.04.2017

Vizualizari: 598

Data adaugarii: 03.04.2017

Tradiții pascale la Castelul Bran

Castelul Bran îmbracă haine de sărbătoare, pentru a vesti Învierea.

Sărbătorile pascale debutează pe 2 aprilie și se vor desfășura până pe 23 aprilie. Timp în care, în câteva încăperi, se vor reconstitui interioare țărănești din satul Mateiaș, vor fi prezentate costume populare din colecția etnografică Gabriel Boriceanu, dar și o expoziție de fotografii vechi care înfățișează datini și tradiții locale. Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 8 aprilie, la ora 12.00.

În prima zi de Paște, ansamblul din localitatea Mateiaș va reconstitui ”Jocu’ mare”, un obicei străvechi, care marchează Învierea Domnului și renașterea naturii.

Locuitorii din satul Mateiaș, aflat la confluența dintre trei zone etnografice – Țara Oltului, Țara Bârsei și zona Rupea – cunosc o bogăție de tradiții și obiceiuri, atât în ornamente și straie, cât și în joc.

Copiii vor avea un loc special în cadrul acestor manifestări având posibilitatea, pe toată durata expoziției, să învețe de la meșteri populari cum să încondeieze ouă. Și cum acestea sunt ouă speciale, din lemn, le vor putea păstra, ca amintire. De asemenea, în prima zi de Paște, iepurașul le va împărți ouă de ciocolată în Sala de muzică, iar la Casa de ceai se va organiza o vânătoare de ouă în Parcul Regal.

Organizator: Castelul Bran


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni