Tradiții dacice la Capidava
Postat de romaniaturistica
Data adaugarii: 16.12.2013 14:12
Judet: CONSTANTA
Localitate: -
Vizualizari: 1325
Ultima modificare: 16.12.2013 14:26 De catre: romaniaturistica
Tradiții dacice la Capidava, ediția a II-a
Danais vă invită pe 21 decembrie 2013 să participați la un eveniment antrenant în care se împletesc tradiţiile cu aventura şi cu mâncarea tradiţonală, o veritabilă sărbătoare la care vă aşteptăm cu drag.
Aventuraţi-vă şi luptaţi cu dacii corp la corp, trageţi cu arcul în ţintele din pădure, adunaţi indiciile şi găsiţi comoara ascunsă la Capidava, pe malul Dunării
Bucuraţi-vă de colinde tradiţionale, de o expoziție deosebită de costume populare şi de mâncarea la ceaun. Savuraţi vinul dobrogean.
Participaţi la realizarea unei arme dacice - sica
Uniţi-vă în jurul focului şi bucuraţi-vă de peisajul unic al Dunării.
Programul include:
-
Colinde tradiţionale
-
Antrenamente de luptă cu dacii
-
Tir cu arcul
-
Vânătoare de comori
-
Demonstraţie militară dacică
-
Foc de tabără
-
Vizitarea cetăţii Capidava
-
Atelier fierărie - realizarea pumnal dacic - sica
-
Pomana porcului, fasole la ceaun, vin fiert, ţuica fiartă
În Topalu s-a deschis o expoziție de costume populare, o ocazie rară de a admira costume din România și Bulgaria.
Expoziția permanentă de la Topalu este organizată în sediul Casei de cultură din localitate și cuprinde costume populare din Dobrogea, Oltenia, Muntenia și Bulgaria.
În spiritul acțiunilor noastre, de apropiere de valorile autentice, Danais vă propune ca parte a programului de sâmbătă, 21.12, și vizitarea expoziției din Topalu.
Expoziția este parte a proiectului “Rădăcini Comune". Acesta este un festival internațional de dansuri folclorice, un bun prilej de a promova folclorul, tradițiile și portul popular din zona de frontieră. Proiectul promovează dezvoltarea durabilă prin conservarea și transmiterea tradițiilor folclorice și susține actul cultural în zona transfrontalieră.
Număr limitat de participanţi.
Dacă sunteţi din alt judeţ şi doriţi să participaţi, vă aşteptăm direct la Tabăra Danais, din Capidava, în apropiere de Cernavodă.
Înscrieri şi rezervări: 0724 033 693
pe site www.danais.ro sau pe e-mail la:office@danais.ro
Tradiţie:
Porcul era sacrificat în religia vechilor daci ca simbol al divinităţii întunericului care slăbea soarele în cea mai scurtă zi a anului, solstiţiul de iarnă. Oamenii sacrificau porci pentru a veni în ajutorul soarelui şi îl hrăneau cu carne spre întărire. Ziua începea dupa aceea să crească şi Crăciunul devenea o sărbătoare a vieţii şi a luminii.
Conform tradiţiei, pentru ca porcul sa fie mâncat cu plăcere toată lumea trebuie să se veseleasca şi să cinsteasca cu vin in jurul acestuia.
Comentarii
Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni